Змінюються століття, наступає інформаційна ера, але для багатьох «борців» правила життя залишаються незмінними. Вони готові на все, щоб отримати більше преференцій та фінансів. Отримати лише погрозами, наїздами і створенням перешкод для чесних людей. Звісно роблять вони все це не безкоштовно. Платить або замовник «наїзду», або жертви «наїзду». А як не платити, коли правоохоронні структури не працюють, і на жодних захист від сучасних «рекетирів» очікувати не варто.

Що ж таке «рекет» і з чим його їдять? Рекет — вимагання, яке зазвичай добре організоване із застосуванням погроз, насильства, вуличних акції, блокування роботи підприємство. Збираючи данину, рекетир зазвичай гарантує підприємцям захист від вимагань та припинення «наїздів».

5d5327476ce79.jpg

Сьогодні у Житомирській області голову громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації викрили на вимаганні 30 тисяч доларів. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що „активіст“ організував механізм вимагання грошей, зокрема від представників суб'єктів лісового господарства, за невжиття заходів „громадського впливу“ для блокування їхньої законної діяльності», — йдеться у повідомленні.

5d53275ddd5e6.jpg

За даними СБУ, зловмисник вимагав 30 тисяч доларів від директора одного із районних держлісгоспів, погрожуючи оприлюднити в інтернеті та у соцмережах «відеокомпромат» на директора напередодні візиту керівництва країни до Олевського району області.

Здирника затримали в ресторані у центрі Житомира після отримання чергового «траншу» у розмірі 5,5 тисячі доларів. Наразі тривають невідкладні слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Раніше погрожували проломлювати голови, а тепер схоже методи більш вишукані. Шантажують обструкцією в соціальних медіа. Щоб не поливати БРУДОМ НА FACEBOOK вимагають 30 тисяч доларів! Вдумайтесь! Пишуть президенту йдуть на все, щоб «закошмарити» людей і поживитися.

І такі випадки при бездіяльності правоохоронців по всій країні.

За збігом обставин справжній детектив розгортається у Нововолинську Волинської області. Тут зовсім випадково в той же час нововолинський громадський активіст Віктор Степюк теж зареєстрував емоційну петицію до Володимира Зеленського, в якій просять вжити заходів та визнати Нововолинськ містом екологічної катастрофи. Вдумайтесь про рівень емоційного нагнітання…

5d532823edf6d.jpg

Питання з чого б то начальнику відділу продажів ТОВ «Імперія Жирів» раптом почати боротися за екологію? Якщо «Імперія Жирів» зареєстроване і працює за тією ж адресою що й скандальний Нововолинський олійно-жировий комбінат. Чого скандальний? Бо тільки лінивий не писав про можливе рейдерство на цьому підприємстві у 2015 році. Разом з тим мешканці Нововолинська неодноразово скаржились на викиди цього підприємства. Навіть більше зловили цистерну комбінату, яка зливала невідомі речовини прямо посеред міста?


А тепер працівник такого підприємства, та за сумісництвом громадський активіст, Віктор Степюк розпочинає активну діяльність нібито на захист екології… Але у всій активності – ні слова про рідний олійно-жировий комбінат. Жоднісінького! А кого ж згадують? Нові сучасні підприємства, які успішно працюють дбають про екологію, і дають роботу мешканцям міста. Отакої.

Чи випадково обструкцію влаштовують саме чесному бізнесу? Чи випадково борці накручують місцеві громади? Чому у міста приїжджають небезкоштовні телеканали заряджені на скандал? Чи випадково у активістів з'являються нові «Тойоти»? Чи є межа жадібності у «захисників» лісу, екології та «справедливості»?

5d5327be364d9.jpg

Як показує приклад Житомира – межі немає! Бо сучасні «рекетири» не менш жадібні ніж братки з лихих 90-х років…

Цікаво коли президент Зеленський приїде на Волинь? Чи продовжиться гарна традиція затримань «на гарячому»? І кого затримуватимуть цього разу?


5d53283e2e575.jpg

ДумайТЕ!