Чи вірите ви в Діда Мороза? Я питаю абсолютно серйозно. Такого доброго дідугана, який на свята, невідомо де, бере подарунки і розкладає під ялинку вашій малечі? Не вірите.... Чому? Бо доводиться все робити самому. Витрачати гроші, обирати подарунки, загортати в яскраву обгортку і потім за п'ять хвилин до опівночі класти їх під ялинку.

Та насправді більшість українців в Діда Мороза вірять. Правда! Більшість думає, колись вони прокинуться в країні із нормальними дорогами, освітою, медициною, заможними і щасливими. Як то станеться? Просто! Зараз влада, да і всі політики «погане слово», але почнеться міхомайдан, прийдуть нові молоді, батько Махно, Бандера чи в решті американці прийдуть і порядок наведуть. Та головне, без їхньої особистої участі це станеться «якось».

Іноді українці починають розуміти свою помилку і починають віддавати найцінніше на Майдані, щоб хоч якось вирівняти становище і отримати ще один шанс. Згадайте докори сумління, які ми переживали на Майдані за те, що в 2010му дозволили Януковичу прийти до влади. Хтось не пішов на вибори... В сортах г....а нє разбіраюсь. Так казали? А хтось, боронь Боже, за нього і проголосував. Ну не Юля ж?!

Ні, не Юля. Помилка була не в тому, що треба було проголосувати за когось із них. Це були наслідки того, що ми не створили їм альтернативи. Демократія це представницька форма правління, а не просто «галочкі ставіть». Ваш представник має залежати від вас, мати з вами контакт і дуже боятися втратити вашу підтримку. Олігархи це добре зрозуміли і вони мають своїх представників. Середній клас — ні.

Тож що робити особисто мені? — спитаєте ви. Легко сказали «створити альтернативу». Більше того, як це? Партій багато, а результат один. Але парадокс в тому, що партій багато, а люди там ті ж, нема між «політичними проектам» ніякої різниці окрім вивіски. Ті ж хто не прийняв правила гри — відрізані від ресурсів, енергії, медіа, а головне грошей тому вам і здається, що альтернативи немає.

Відповідь на питання «що робити?» Це відповідь на питання «А що ти можеш зробити?» Що ти можеш зробити, щоб партія, яка представляє Середній клас, не пов'язана із олігархами, яка не завішує бігбордами всю Україну перед виборами і не сидить цілими днями в тєлєку, бо не прийняла правила гри... Все ж змогла отримати владу і представляла ТВОЇ інтереси. Вірно, дати їй частинку, своєї енергії.

Не вір в Діда Мороза. Лише твоя особиста залученість може змінити твою дійсність. Окремо ми краплі води, але разом ми володіємо силою цунамі.

_______________________________________________________________________________

ДемАльянс не фінансується олігархами, ви не побачите наші бігборди на кожному кроці. Ви не побачете нас на кожному каналі в прайм тайм. Ми існуємо, бо ви нас підтримуєте. З нашими фінансовими звітами ви можете ознайомитись тут http://dem-alliance.org/reports А підтримати зручно за цим посиланням http://donate.dem-alliance.org/kyiv Наша мета підписка 1000 киян на внески в 100грн. Підтримай нас і ти!

5a0874b48ab48.jpg