5e56839f5b14e.jpg

Поділилася зі мною знайома своїм неочікуваним «щастям».

Коротко суть проблеми. Вона разом з небайдужими однодумцями вирішили врятувати дерева. «Хитра» міська влада вирішила на цьому пропіаритися, і прокрутити «хитру» схему з забудовником. Хто забудовник? Відділення інституту геофізики – тобто «науковці». Влада вирішила показати, що вона на боці громади і «заборонила» майстрам будовляним починати будову. Науковці подали в суд. І звісно виграли. Мерія сказала, що нічого не може вдіяти, при цьому тричі наголосивши, що це найостаточніший суд, і рішення оскарженню не підлягає. При чому тут знайома? Обізвала в фейсбуку науковців корупціонерами. А ті подали в суд — за моральну шкоду.

Логічно виникає питання: яким чином сквер став власністю вище названого інституту, і чому вони вирішили займатися будівництвом, а не тим, чим нібито мали би займатися насправді? Знайома звернулася до Президента національної академії наук. На що звісно отримала відповідь. По законодавству інститут має право займатися господарською діяльністю, в тому числі – будівельною.

Розказую про це знайомому. Він каже:

- А чого вони вирішили зі шпілєвими грати в карти? Зі шпілєвими треба грати в бокс.
— А якщо конкретніше?
— Запит треба було давати – а чим саме займається той інститут за державні гроші? Скільки за 30 років держава на них потратила? Який бодай якийсь результат їхньої наукової діяльності? І повір мені – що ніякого. Такий запит до пана президента дав би більше користі. Тому що яка користь державі від діяльності самої академії теж під дуже великим питанням. І якщо цій темі надати максимального розголосу — будівництво вони швидко б прикрили.

Іду вулицею. На фоні одинокої туйки чиясь дитина пробує зробити селфі. Видно як старається, щоб на фото виглядало, ніби вона в модному скверику. Кажете, Грета Тунберг смішна? Впевнені?

А що ж на місці скверику? Ціла купа зрубаних «науковцями» дерев, побутового сміття і, як насмішка над громадою – розтяжка від пана мера.

Чомусь згадалося, як блогер Монова написала про Горащенка: «Антон, как вьі красиво сели на шпагат — у вас растяжка лучше, чем у Волочковой... Прям писечкой кверху...»