Майже святого радника Авакова запідозрили у фінансуванні бойовиків Донбасу. Розслідування триває.
Скандального радника міністра Міністерства внутрішніх справ Михайла Апостола, колишнього нардепа та любителя почитати свої моралі іншим, запідозрили у фінансуванні бойовиків на сході України. Пана Апостола у схемі, яка вочевидь вже давно працює на території України запідозрили столичні працівники СБУ. За їхніми даними, 2 благодійних фонди, які безпосередньо належить родині радника МВС з 2016 року могли фінансувати окуповані території.
Перелік благодійних фондів, які можуть бути причетні до фінансування терористів оприлюднили в ухвалі Шевченківського районного суду Києва від 20 жовтня 2017 року. В ухвалі старший слідчий головного слідчого управління СБУ просив тимчасовий доступ до речей і документів кількох благодійних фондів. У переліку спливло кілька фондів, які пов'язують з радником міністра МВС Авакова Михайлом Апостолом. Зокрема, Тернопільський обласний благодійний фонд «Апостол» та благодійний фонд «Надія живе».
Цими двома фондами зараз керує син Михайла Апостола – Ігор Апостол. Хоча, згідно даних порталу Youcontrol, засновником одного з них, а саме фонду «Апостол» є сам радник міністра МВС – пан Михайло.
Хоча Михайло Апостол донедавна і сам був головою цієї організації. Змінити керівника у благодійному фонді «Апостол» вирішили після того, як у 2014 році громадська мережа «ОПОРА» запідозрила кандидата у депутати Верховної ради України Михайла Апостола у використанні цієї організації з метою незаконної агітації. Тоді пан Михайло роз'їжджав по селах і роздавав благодійну допомогу від свого прізвища.
Конфіскат з заходу на користь терористів на сході.
Згідно з повідомленням про майно для безоплатної передачі у Тернополі розташовані дві благодійні організації, які отримали на безкоштовній основі конфісковане майно рішенням комісій при Ужгородському районному і міському, а також Виноградівському відділеннях державної виконавчої служби в Закарпатській області. Так, за 2016 і 2017 роки Благодійний фонд «Апостол» отримав майна – на майже 870 тисяч гривень. Окрім фонду «Апостол», за тією ж адресою значиться ще одна благодійна організація «Надія живе», яка також належить сину Михайла Апостола – Ігору. Ця благодійна організація теж отримала майна на 24 тисячі гривень.
Згідно цього повідомлення і благодійний фонд «Апостол», і «Надія живе» отримував конфісковане майно на адресу в Тернополі – вулиця Гетьмана Петра Дорошенка, 9а/б. Журналісти вирішили розшукати ці благодійні фонди. Та як виявилося, за вказаною адресою таких організацій не має. А є звичайний житловий багатоквартирний будинок.
Згідно даних порталу Youcontrol, благодійний фонд «Апостол» знаходиться за адресою бульвар Тараса Шевченка, 11. Та успіхи журналістів і тут нічим не увінчалися. Це офісний будинок у центр Тернополя. Проте ніхто з орендарів про благодійний фонд «Апостол» навіть і не чув.
Дві організації знайшли за адресою Соломії Крушельницької, 18. Саме тут на задньому дворі і розміщується благодійний фонд «Апостол» та «Надія живе». Проте двері організацій були закриті.
Цікаво є те, що згідно документів за цієї адресою зареєстрований ще один благодійний фонд «Є сила». Ця організація теж фігурує у кримінальному провадженні № 42017000000002171, яке відкрило СБУ за статтею фінансування тероризму. «Є сила» теж отримала чимало безоплатного майна від виконавчої служби Закарпаття — за два роки аж на 680 тисяч гривень.
Раніше «Народна правда» вже писала про те, що прізвище Апостола з'явилося і в «амбарній» книзі Януковича. Так нібито Апостол отримав колосальну суму — мільйон 420 тисяч доларів за потрібне голосування у Верховній раді.
А нещодавно відзначився Михайло Апостол і тим, що організував у столиці російськомовну вечірку. Ця подія дуже обурила його прихильників і у соц. мережах викликала жваву дискусію.
Апостол то не посада ... а лише прізвище.