Для успішного розвитку Тернопільшини нам необхідно прибрати дуалізм обласної влади шляхом ліквідації обласної державної адміністрації.
У нас в області повинно бути чітке розподілення за що відповідає обласна рада, а за що відповідає обласна адміністрація. І треба це терміново врегулювати.
Там де є дуалізм влади — там завжди є конфлікти незалежно від персоналій, і Тернопільщина тут не виняток.
Схема розподілу влади в області, і не тільки Тернопільської, а по всій Україні, повинна працювати незалежно від особистостей, які обіймають ті чи інші посади.
Де-юре у нас в області головна влада — це обрані народом до обласної ради депутати, які мають відповідати за те, куди і як розвивається Тернопільщина.
Де-факто — шляхом «передачі повноважень» всі важелі влади окупувала лише одна персона — голова ода, яку на Тернопільщину призначила інша особа — президент. А депутатський корпус фактично усунений від механізму прийняття рішень по розвитку області.
Все що робить влада Порошенко це поступова ліквідація обласних рад по всій Україні, і перетягування на обл. держ. адміністрації всієї влади в області.
До речі, в районах нашої області вже майже усунуті від влади обрані районні ради, і повністю «господарюють» на свій розсуд призначенці Порошенка — голови рай. держ. адміністрацій.

5a57276a2caa5.jpg