В ситуації з купівлею квартири Лещенком залищається одне питання, чому голова НАБУ досі не порушив кримінальне провадження, хоча мав зробити це автоматично, а вже по факту розбиратись в тому, чи винен Лещенко, а чи не винен.

Аж ось сьогодні з'явилась інформація, що колишня цивільна дружина Сергія Лещенка, яку він протягнув у список БПП, напередодні виборів 2014 року купила собі квартирку біля самого Майдану по вул. Софіївській, 25 розміром 158 м2. При чому квартиру вона купила в розпал Іловайської трагедії, 27 серпня.

Ось витяг з держреєстру прав нерухомого майна, який мені надали на мій запит:

2a6501f865-.jpg

Ціна схожої квартири сьогодні — це близько 600 тис.$, хоча влітку 2014 року ціни були ще вищі.

5e4743e757-1.jpg

От же ж цікаво, де активіст руху «Чесно», поборник корупціонерів і нечестивих політиків, людина, яка ніколи не займалась бізнесом, а лише громадською та журналістською роботою взяла 600 тис.$?

Знаєте в чому полягає цинізм і двуликість новітніх «борців» з корупцією?

Напередодні парламентських виборів 2014 року Світлана Заліщук погодилась оприлюднити свою декларацію про доходи за 2013 рік, хоча оприлюднювати декларації закон не вимагав. Це робилось з пафосом, була ледь не ціла піар кампанія.

А ось що Світлана написала тоді на фейсбуці:

44af5fca18-.jpg

В тій своїй першій декларації «борець» з корупцією фальшувала дані, внісши ще не існуючу в неї квартиру. Мета Заліщук — приховати купівлю квартири саме в 2014 році і її вартість. Внісши квартиру в декларацію за 2013 рік вона вже ніби показала суспільству, що вона давно володіє квартирою, ще до 2013 року. Тому у декларації за 2014 рік не довелося вносити вартість придбання квартири, що є обов'язковим. Відповідно і питань, звідки в неї кошти — тоді не виникло. Маємо і підробку декларації і приховування інформації про фінансові витрати на купівлю нерухомості. Як вам такі «антикорупціонери»?

Не здивуюсь, якщо гроші Світлані «позичив» тодішній цивільний чоловік Сергій Лещенко, а йому «позичив» вже всім відомий російський олігарх Григоришин.

Для повноти картини життя «чесних» молодих борців з корупцією, в декларації Світлани Заліщук за 2015 рік з'явився автомобіль Land Rover, Discovery 4 2010 року випуску, який коштує кілька десятків тисяч доларів.

Дуже цікаво тепер буде побачити реакцію НАБУ. Чи кожне відомство має своїх недоторканних друзів?