Черговий прояв українофобії на урядовому рівні!

Мінінфраструктури відмовилось перейменовувати аеропорт «Бориспіль» на «Івана Мазепи».

Очевидно, що якби в голосуванні переміг «красний комісар» Малевич або російський монархіст Сікорський (в чому були впевнені організатори) – аеропорт перейменували би ще влітку. Але переміг Мазепа – і Мінінфраструктури почало шукати варіант недопущення зміни назви.

Знайшли «крайнього» – профспілку аеропорту, мовляв, це профспілка проти перейменування і ми нічого не можемо вдіяти. Але профспілка повинна займатися соціальним захистом працівників, а не питанням перейменувань, тим паче коли питання є загальнонаціональним.

А якщо припустити, що профспілка таки ухвалювала якесь рекомендаційне рішення – то питання до відкритості процесу. Де і коли були загальні збори колективу, чи збори взагалі були? А якщо не було – то хто взяв на себе відповідальність і одноосібно ухвалив це ганебне рішення? Яким був порядок денний зборів, чи є протокол засідання, скільки було присутніх і які результати голосування? Це питання радше риторичні, адже виглядає так, що насправді ніякого обговорення не було, а це позиція лише керівництва профспілки.

Тому в даному разі Мінінфраструктури не повинне шукати крайнього і знімати з себе відповідальність. Самі організували голосування на сайті, коли перемогла кандидатура Мазепи, всі мали змогу взяти участь у тому голосуванні, тим паче могли проголосувати за графу «не надавати ім'я аеропорту». Українські бюрократи, як завжди, сіли в калюжу, а тепер шукають крайніх.