Прихильники депутата Сергія Лещенка вбачають, що проти їх кумира ведеться спланована інформаційна атака. Звичайно, що Лещенко має багато недругів і проти нього, на мою думку, дійсно велися низькоякісні кампанії, однак у скандалі із купівлею Лещенком елітної нерухомості в центрі Києва саме брехня, аморальність і двуликість головного героя призвели до шквалу негативних коментарів.

Відповідаючи на питання громадськості Лещенко продовжує вбачати «руку Кононенка-Грановського», хоча передбачити наслідок такої купівлі було елементарно. Можливо тому його коментарі суперечать один одному, а питання морально-етичного характеру, на яких завжди наголошував сам нардеп будучи журналістом, Лещенко взагалі зневажливо ігнорує. При чому моду на скурпульозність до вияснення всіх обставин купівлі нерухомості депутатами чи чиновниками задав сам Лещенко багатьма своїми дописами про нерухомість чиновників Януковича.

Не буду повторювати сотні разів обсмоктані питання про дружбу з олігархом-комуністом Григоришиним, яке собі міг дозволити журналіст, але не нардеп, тож поставлю запитання тільки по купівлі квартири.

1. У 2012 році журналіст Лещенко написав блог про те, що прихована Президентом Німеччини Крістіаном Вульфом інформація, що він взяв кредит у приватної компанії розміром 500 тис євро на купівлю будинку, при чому кредит не під ринкові 5%, а 4% спричинила відставку Вульфа. При чому Вульф подав у відставку добровільно, ще до початку розслідування.

Сьогодні аналогічна ситуація з Лещенком. У своєму дописі на фб він зазначив, що взяв половину суми на квартиру в борг у власника сайту «Українська Правда». Тож виникає логічне запитання, під скільки відсотків річних Олена Притула надала борг, чи ці відсотки є ринковими? Якщо не ринковими — це порушення закону про запобігання і протидію корупції. Крім того, чи вистачить Лещенку депутатської зарплати, щоб погашувати борг з відсотками?

Більше того, прискіпливість німецьких медіа була і до приватної організації, яка надала кредит Вульфу і надала фактичну знижку аж на цілий 1%! Тепер увага, ринкова вартість квартири, яку купив Лещенко складає 12 млн. 790 тис.грн. Ця інформація є на сайтах компаній, що продають нерухомість в будинку по вул. Івана Франка, 11.

c32cbbeae2-142325791265870216758431808951725746264195n.jpg

Як свідчить злита в інтернет копія договору купівлі квартири — він заплатив 7 млн.550 тис. Тобто, або знижка склала більше 40%, або ж у договорі була прописана неповна сума заради ухилення від сплати повної суми податку при купівлі нерухомості. Чи дають будівельні компанії знижки на нерухомість аж на 40%? Я не чув ще жодного подібного випадку, якщо ж, звісно це не частина корупційної схеми. Або ж те саме укриття від сплати податків — теж корупція.

Президент Німеччини Крістіан Вульф вчинив менший проступок, однак подав у відставку.

2. Навіть, якщо припустити, що НАБУ не знайде корупційної складової у купівлі елітної нерухомості Лещенком, то питання, на яке Лещенко не захотів відповісти ще 31 серпня, коли його помітили у «Сбербанку Росії», це питання про наявність у нього рахунку в банку країни-окупанта.

Нагадаю, тоді від прямого запитання Лещенко ухилився, мовляв він дав заробити Сбербанку лише 10 гривень.

db5aeef600-1423835412660792867375245750536157302655082n.jpg

Проте, як свідчить копія договору купівлі квартири, у Лещенка там цілком реальний рахунок, з якого він повинен був проплатити за квартиру:

6cdc93d9b7-1426402012660793867375142676496012158780855n.jpg

Тут напрошується прямий зв'язок між регулярними зустрічами Лещенка з російським олігархом Григоришиним і рахунком у «Сбербанку», а отже і справжнього джерела заощаджень Лещенка. І навіть якщо такого зв'язку немає, то пояснити, чому через 2 з половиною роки війни в депутата, який малює собі образ чесного і справедливого борця з корупцією, піклувальника про повернення корупційних коштів у бюджет, є рахунок у банку країни-окупанта, банку, який офіційно фінансує збройні сили російської армії не можливо! Я вже мовчу про те, що тисячі людей під час війни і кризи повитрачали останні збереження на допомогу армії, однак Лещенко купив елітну нерухомість. А ще ж треба зробити ремонт у квартирі на 200 квадратів, що за підрахунками експертів може ще коштувати до 100 тис. доларів. В кого тепер Лещенко буде зичити гроші

Більше того, коли Лещенка спіймали на гарячому у будівлі «Сбербанку», він швидко уклав додаткову угоду з продавцем квартири, змінивши рахунок, з якого буде йти проплата за квартиру. Це все свідчить про бажання сховати незручну правду від громадськості.

3. Чи морально правильно купувати елітну квартиру на 200 квадратних метрів в країні, де йде війна і де понад 90% населення реально проживають за межею бідності із середньою зарплатою у 3000 тис.грн?

Відповідь на це питання надав сам Сергій Лещенко і редакція «Української Правди» ще у 2005 році.

Журналіст «Української правди» (Сергій Лещенко): Вікторе Андрійовичу, питання не по темі сьогоднішньої прес–конференції...

Ющенко: Цікаво, чому?

Журналіст «Української правди»: Бо це гарна нагода запитати... Питання стосується теми, про яку зараз багато говорять – про сина президента, яким він користується автомобілем та іншими технічними засобами, доволі дорогими... І питання стосовно моральності – чи є моральним в такій країні користуватися такими речами?

Ющенко: Зрозуміло.

«У понеділок під час прес-конференції президент України Віктор Ющенко прокоментував скандал навколо машини BMW M6 та інших предметів розкоші, якими користується його син Андрій. „Українська правда“ наводить розшифровку відповіді глави держави. Від себе лише додамо, що це найгірший коментар, який міг пролунати в цій ситуації.

4. Питання до керівництва партії, членом і одним з керівників якої є Лещенко — до Демальянсу. Колеги, коли ми почуємо реакцію партії Демальянс на такий зашквар одного з ваших керівників? Чи ви промовчите, чим наслідуєте папєрєдніків?


Від себе я лише додам, що #ЛещенкоЗдайМандат!!!