У відповідь на мій запит, Апарат Верховної Ради повідомив, що Верховна Рада не володіє інформацією про кількісний та персональний склад коаліції у ВРУ. Мовляв, такою інформацією володіє лише «керівництво Коаліції депутатських фракцій».

dced29d7a5-.jpg

Оскільки Апарат ВРУ підтвердив, що три фракції вийшли з коаліції, то просто відкриваємо сайт ВРУ і рахуємо — БПП + НФ = 217 нардепів. Тобто коаліція припинила своє існування 18 лютого.

Однак керівництво ВРУ не оголосило цієї інформації. Ба більше, на останньому пленарному засіданні, перший заступник голови ВРУ, член Народного Фронту Андрій Парубій наголосив, що коаліція існує. Чим по суті підтвердив узурпацію влади. Що прикметно, Парубій не назвав точну кількість депутатів в «коаліції». Тепер повноваження Верховної ради України належать «керівництву коаліції депутатських фракцій», а отже персональну відповідальність за конституційний переворот несуть керівники фракції коаліції — Юрій Луценко та Максим Бурбак.


В таких умовах, коли ВРУ та уряд втратила легітимність, 30-денний строк розпочався, лише дочасні вибори Ради можуть врятувати Україну від наслідків перевороту і втрати легітимності влади.