Срач, знову срач, котик, зрада, срач.... — так виглядає facebook стрічка напередодні Президентських виборів 2019. Головним гаслом стало — «якщо ти не за мого кандидата, значить ти зрадник». Особливо прикро, що це поширюється активістами, кожен з яких докладає чимало зусиль для розбудови України щоденними акціями, проектами, виставками та ін. Замість нормальної дискусії та ставлення, кожна зі сторін бачить лише позитивні сторони свого кандидата і раптово забуває про темну сторону. І такий розбрат у (і так малому) громадянському суспільстві, чесно кажучи, ні до чого хорошого не призведе.

Напередодні виборів більшість активних суспільно-політичних українців постали перед вибором найменшого зла. Аналізуючи першу п'ятірку рейтингу, для думаючих людей автоматично відпадають кандидатури Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко як кандидатів, які чітко заявляли, що готові йти на компроміси з Російською Федерацією задля припинення війни. Тільки одного цього аргументу, як на мене предостатньо.

Тому лишається непростий вибір між Петром Порошенком та Анатолієм Гриценком. Прикро, що більшість прихильників, як першого, так і другого кандидатів не визнають більшості мінусів та помилок кожного із них і доводять, що це чи не єдиний святий кандидат.

Насправді вибір між цими двома кандидатами залежить від того, що для вас є важливішим — гуманітарний чи економічний блок. Особисто мене у громадську діяльність привели саме питання національної пам'яті, історії, української мови та європейського геополітичного вибору. І при кожному голосуванні позиція політика саме по цих питаннях для мене є ключовою. Але з іншої сторони на Євромайдані кожен із нас стояв за злам системи, але поки що бачимо лише ротацію прізвищ у системі кругової поруки.

Петро Порошенко

Плюси:

Мінуси:

Що ми знаємо про ще одного кандидата Анатолія Гриценка? Насправді поки що відомо небагато, бо Гриценко встиг побувати при владі лише будучи мінстром оборони. І наразі найбільше обговорень триває відносно того чи розкрадалось при ньому військове озброєння, чи це був плановий продаж техніки, яка була не на ходу. Також це єдиний кандидат, який сказав хто буде займати ключових міністрів та очільників СБУ та НБУ. Якщо глянути на команду, яка його підтримала, то заплямованих політиків там не так і багато. Водночас він вже встиг себе скомпроментувати негативними заявами проти борців за волю України (пишався що заблокував прохання АП про присвоєння частинам почесних імен на честь Бандери та Петлюри), заявами в негативною оцінкою роботи Уляни Супрун та поширенням відвертих фейків щодо роботи кампанії «Хто замовив Катю Гандзюк?» на СБУ.

Аватарки і пафосних закликів наприкінці тексту не буде :)

Просто аналізуйте і робіть свій вибір найменшого зла.