21 травня 2019 року новообраний президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив на посаду Голови адміністрації президента України Андрія Богдана.

Андрій Богдан – адвокат олігарха Ігоря Коломойського. За часів Віктора Януковича двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, а отже відповідно до статті 3 пункту 5 Закону України «Про очищення влади» Богдан підпадає під люстрацію і не можу обіймати цю посаду.

Однак, так не вважає Володимир Зеленський, який відчувши шквал критики через це призначення так і не змінив свого рішення. Зеленський почав виправдовуватись гірше юриста першокурсника, мовляв поки вищезгаданий Закон не розгляне Конституційний суд, він може його не виконувати.

Така позиція є хибною, оскільки вона прямо суперечить нормам права. Адже, допоки судом не прийнято рішення, Закон вважається чинним та є обов'язковим до виконання. До того ж, заходи щодо забезпечення позову в контексті обмеження/призупинення дії вищезгаданого Закону не застосовувались.

Сам Зеленський на телеканалі "1+1" перед виборами пообіцяв піти у відставку у разі порушення закону на посаді президента України.

Однак, як ми бачимо цю обіцянку було порушено вже на другий день повноважень президента Володимира Зеленського.

Популізм з серіалу «Слуга народу» в контексті кадрових рішень президента швидко забувася вже не серіальним, а реальним президентом України Володимиром Зеленським. Нагадаю, що в даному серіалі Володимир Зеленський грав простого вчителя історії Василя Голобородька, якого обрали президентом України. Президент Голобородько призначає на керівні посади простих людей — капітана української армії, вчительку та нових молодих людей, які до цього не працювали у державних органах. Меседж серіалу у першому сезоні цілковито рекламує люстрацію, в контексті, що зміни можиливі після того, як звільнити/посадити старих корумпованих чиновників.