<p style="text-align: justify;">У Калинівці горять склади. Фото: скріншот</p>

Коли стало відомо про вибухи в Калинівці відразу пригадалися випадки на Харківщині та в інших областях. Найважливішим питанням видається це — випадковість чи існує зв'язок між цими випадками?

Радник президента України Юрій Бірюков пояснює причину вибухів тим, що весь арсенал не можливо сховати в підземні сховища (дуже витратним є будівництво підземних складів).

Однак чи проблема лише у фінансуванні? На це питання також необхідно дати відповідь. В інтернеті активно шириться інша версія — очевидці вибухів бачили дрони під час початку вибухів. Слід диверсантів. Звісно цю версію не можна повністю відкидати. Проте підтвердження її потребує беззаперечних фактів. Доки вони відсутні стверджувати напевно про це безпідставно.

Інша версія — неналежне виконання службових обов'язків відповідальних військових керівників. Враховуючи зловживання владними повноваженнями в Україні цілком ймовірно що хтось прагнув приховати власні неправомірні дії. Проте знову ж таки це лише роздуми, які нічим не підтверджені.

Також обіцяють що найближчим часом стануть відомі причини вибухів (будуть результати експертів). Однак чомусь здається що на всі питання відповідей не буде дано. Тому залишається сподіватися що правляча політична сила адекватно відреагує на ситуацію і в майбутньому таких випадків більше не станеться. Будемо слідкувати за розвитком подальших подій.