Як відомо велика частина найкращих в світі землі знаходяться на нашій українській території та належать нам, громадянам України. Напевно немає нічого ціннішого для людини ніж життя на землі (людина не може жити безпосередньо в повітрі чи десь поза землею), вона той фундамент на якому стоїть наше буття. З давніх – давен люди берегли кожний клаптик рідної землі, який забезпечував їм сталий розвиток. З того витікає у кого краща земля той повинен краще жити, аксіома не потребуюча доказової бази. А тепер чому маючи кращі в світі землі ми живемо далеко не найкраще?

5ea913d70022a.jpg

Насправді Земля являється базовим громадянським національним багацтвом. Апріорі має бути заборона торгівлі стратегічним ресурсом України ‒ землею с/г призначення; надавати її можна в довгострокове володіння винятково українським громадянам із правом родинного успадкування або продажу лише державі. Натомість урядом має бути підготовлена господарська модель господарювання своєрідна земельна екоіндустріалізація.

Господарська модель земельної екоіндустріалізації повинна об'єднати у корисній взаємодії сільську і міську українські громади, без залучення іноземних інвесторів. Тільки «Свій до Свого по Своє».
Зміст простий ; сільська громада надає землі, інженери технології, мешканці міських громад внутрішні інвестиції.

Дана господарська модель створить сільськогосподарські кооперативи, де учасниками кооперативів можуть бути усі бажаючі громадяни України жителі сільських та міських громад.

Кооперативи створюються за правом, передбаченим чинним законодавством України. Згідно статуту , учасники кооперативу вступають добровільно в кооператив паями. Алгоритм наступний ; хто має земельні паї входить в кооператив ними, хто не має входить капіталом , технологіями або засобами виробництва.

Жителі сільських громад вносять власну пайову частку наявною землею, мешканці міських громад вносять пай грошовим , або іншим капіталізованим еквівалентом. Громадський інженерний кооператив чітко прив'язаний до Громадської Корпорації та надає сільськогосподарським кооперативам технології і засоби виробництва, які дозволяють започаткувати органічне , без затратне землеробство, зменшуючи собівартість та покращуючи якість сільськогосподарської продукції.

Інженерний кооператив надаватиме учасникам кооперативу можливість здобути необхідні спеціальності для ведення господарства на професійному рівні, оскільки в кооперативі будуть власні землі , для вирощення продукції рослинного походження, ферми для розведення свійських видів тварин та їх продукції, сховища та споруди с/г переробки та виготовлення готової продукції.

Результатом створення таких кооперативів стане відновлення родючості земель, господарський достаток учасників кооперативу, підвищення рівня здоровя та імунітету, в результаті правильного повноцінного харчування органічними, екологічно чистими продуктами. Все це можливо лише за умов впровадження альтернативного органічного господарювання на землі , застосовуючи нові українські технології. Удобрюючи грунт органічно чистими органічними добривами. Земля віддячить потужними врожаями, в результаті впровадження органічних технологій у сільському господарстві.

Кооператив – юридична особа , утворена фізичними та/ або юридичними особами, які добровільно обєдналися на основі членства для ведення спільної господарської та іншої діяльності з метою задоволення власних економічних, соціальних та інших потреб на засадах самоврядування.

Мешканці сільських громад , що надали землю в спільне користування в агрокооператив – отримують частину продукції агрокооперативу , або її грошовий еквівалент. Товарна вартість землі також збільшується в результаті експлуатації в кооперативі за рахунок внесення органічних добрив. Земельний пай учасника отримує сертифікат органічного землеробства.

Учасник агрокооперативу стає співвласником матеріально – технічної бази кооперативу. Співласником виробництва енергоносіїв ( газу біометану, електроенергії). Мешканці міських громад немаючі власної землі вносять грошовий еквівалент. Так виникає природня співпраця в рамках агрокооперативу.

Об'єднання фермерів та домогосподарства у кооперативи — це шлях до зростання прибутків українських господарств. Кооперація заради ефективної переробки та збуту продукції — тільки так можливо розраховувати на нові перспективи.

Гасло екоіндустріалізації громад — «Свій до свого по своє».