Дух — це завжди першоелемент логосу, вогню, сили. Душі відповідає дихання. Дихання є повітрям, яке приводиться в рух духом, що пронизує все суще. А рух духа і душі здійснюєтьсяться у візерунку відчуттів тіла, бо всі рухи — це відчуття тіла, так для посилення тіла відповідає речовина душі — сила, а духу — якість. Тіло складається з стану відчуттів і переживань. Душа проявляється образами і поняттями в тілі, а дух видно через ідеї , змісти і дії. Все, що відбувається можна розділити на чотири частини з точки зору людської діяльності. Це стан , процеси, управління і умови.

Все сталося через вогнь і перебуває в стані постійної зміни. Вогонь — найбільш динамічна, мінлива з усіх стихій. вогонь являється першоосновою світу, в той час, як вода — лише одне з його станів. Вогонь згущується в повітря, повітря перетворюється в воду, вода — в землю;«шлях вниз" змінюється "шляхом вгору". Сама Земля, на якій ми живемо, була колись розпеченою частиною загального вогню, яка потім — охолола.

5e9d907562ff1.jpg


Безпосереднім зв'язком з духом являється ВІРА , а її наявність проявляється через відання, знання принципу дії внутрішнього стержня духа, яке являється джерелом життя. Все, що не має в собі знання і порядку не має шансу на достойне життя. У Всесвіті все своєчасно та збалансовано та розвивається з найкращим сценарієм подій з усіх можливих варіантів для кожного живого організму . Якщо ми кажемо, що погано коли війна чи природня стихійне лихо, то це найкраще із можливого варіанту реальності в даний момент часу для даної території, людей чи людини. На нашу долю має вплив три живі тонкі матерії; корінна сила — родова предки, внутрішня особиста сила та сила всесвіту .

Віра починається з внутрішнього бачення та розвивається наступним чином з верху вниз:

- Внутрішнє бачення, відчуття,переживання божественності.

- Цілісне бачення, відчуття,переживання просвітлення.

- Розум, розуміння, знання, переживання геніальністі.

- Мислення, думка, слово, обряд релігійність. Правельні бажання, спільні інтереси, взаємовідносини, послушність, згода.


Складовим явищем віри являється "Конуальність", як вираження в дії розумного живого Всесвіту, який робить поступовий рух , частиною якого являєшся ти; твій крок це один із кроків всього Всесвіту. І для тебе і для інших живих створінь завжди розігрується сама краща, оптимально можлива ситуація, позиція та модель дійсності життя в цілісній взаємодії.

Стан Конуальності Віри це відчуття та сприйняття потоку дійсності, стала золота позиція спокою та цілісного руху одночасно, це стан "світлого граалю" – переживання збалансованого розумного потоку буття в малому та великому, поєднаного універсальною тонкою животворчою формою зверхсвідомісті. Тоді все стає очевидним та близьким, що необхідно для здійсненні особистого життя. Необхідно завжди перебувати у спокійному цілсному переживанні потоку буття. Необхідно завжди відточувати внутрішню та зовнішню дисципліну.

Розвинувши дисципліну займіться собою , придбайте себе заново. Цілісно розпізнавши себе , а слідом свій шлях виражений у сродній праці, приступіть до внутрішнього спілкування з своїм істиним я, що являється частинкою бога. Тоді ви пізнаєте спілкування із зверхрозумом. Навчившись спілкування з собою ви навчитесь комунікації з оточуючими світом, який являється єдиним цілим.

"То, що внизу, — подібно до того, що вгорі. А то, що вгорі, — подібно до того, що внизу. І це треба знати для того, щоб знайти пізнання прекрасної цілісності буття. Так організовуйте власну та колективну систему управління. Все матеріальне виникло за задумом Цілісного Розуму. Всі матеріальні об'єкти проявилися — саме через збалансований розприділений рух цілісної енергії" .

Після дисциплінованої роботи над собою вам відкриється Геліос – бог просвітлення, внутрішнього сонця, особистої зорі, вище "Я" людини, наш персональний і неповторний бог, безпосередньо звязаний з вищим творцем всесвітів. Вшановується він в особі вищого "Я" з нареченням "Геліон" — образ вищої людини, яка присутня у кожному з нас. Геліон це наша форма внутрішнього сяйва, вище я, частинка єдиного, ваша вища зоря, ваша сродня праця, особисте богацтво , наш внутрішній геній представлений і виражиний в людині. Шануйте його, взрощуйте, розвивайте. Це і являється істиною та джерелом нашого життя, нашим єдиним і неповторним божеством.