Альтернатива Третього Шляху.

«Третій Шлях» являється політичною доктриною альтернативного вектору суспільства. Він веде до:

— «суспільства знань», замість суспільства з хаотичним набором беззмістовної інформації;

— суспільство співучасті, кооперації та комунікації, замість крайніх капіталістичних законів конкуренції, де всі проти всіх.

Третій Шлях пропонує альтернативу та взаємовигідний компроміс між усіма класами суспільства і виступає симбіозом кращих напрацювань двох крайностей; капіталізму і соціалізму. Якщо на економіку глянути крізь призму кібернетики то її можна прирівняти до системи травлення в будь якому організмі, де капіталізм прирівнюється до кислотного балансу, а соціалізм до лужного балансу. Тоді для здорового функціонування організму має бути кислотно лужний баланс. Наприклад комунізм , як форма крайнього соціалізму являється інтерпритацією чистого лужного середовища, перевага якого в організмі приведе до збою роботи організму. Так само капіталізм, як представник чисто кислотного середовища при своєму домінуванні приведе до окислення всього організму та створить сприятливе середовище для розвитку ракових клітин, які вже уподобляються в суспільному організмі до фінансово господарських організацій у яких дві основні цілі: урвати наживу та гроші заради грошей.

5e8b727e401ba.jpgВизначення Третього Шляху, як універсальної альтернативної економіки у свій час запропонували англійські лейбористи з своїм яскравим представником Тоні Блером, отримавши в 1998 -2002 роках більшість у парламенті та уряді розпочали ряд результативних реформ. Вони власною активністю ініціювали відправну точку аналогічних політичних процесів в ряді країн єврозони. Хоча їх найзапекліші конкуренти консерватори часто нарікали, що вони використовують їх програмні позиції називаючи це третім шляхом. Хто правий не знаємо, але є факт, що рух активного застосування альтернативної політико-економічної системи вже давно стартував. І мав досить серйозні результати в багатьох країнах, але все ж таки універсальну формулу ще ніхто не продемонстрував у своєрідній самодостатності.

Наш варіант «Третього Шляху» пропонує зовсім іншу систему взаємовідносин громадянина і держави та планує створити умови цілісної зайнятості громадянина в економічному та політичному житті держави. Третій Шлях це побудова кардинально нового типу держави її кращої та зручнішої моделі, згідно тенденції часу. Третій Шлях символічно закладає основи «п'ятої республіки»; коротко нагадаю: перша республіка УНР 1918, друга – комуністична до 91р, третя — соціалістична Україна завершилась на Кучмі, четверта капіталістично – олігархічна, закладена Кучмою доопрацьована Ющенком, Януковичем, Порошенком та Зеленським. І це добре, що народ ще пам'ятає, що таке «совок», як крайній негативний лівий приклад; народ побачив, що таке соціалізм в 90-х та його негативні та позитивні сторони; народ побачив капіталізм в чистому виді і його наслідки увінчані війною. І тепер наступає історичний момент — нарешті впровадити золоту середину «Громадський Капіталізм» та його політичну доктрину «Третій Шлях».

Третім шляхом в господарському підході у власній версії скористалась у свій час іспанська корпорація «Мандрагон», яка сьогодні вже вийшла на сьому позицію по капіталізації в цій країні та має власні підприємства по всьому світі. Третього Шляху дотримувалась і «Галицька Кооперація» 1930-тих років, яка була досить сильною в господарському та фінансовому планах на той час. Грубо кажучи є дві крайні платформи які все забирають та розприділяють це держава та ринок. Ми повинні навчитись кооперуватись та об'єднуватись не тільки через державу або ринкові інтереси, наприклад; кооперація громади у виробленні альтернативної енергетики. Коли ми будемо діяти поодиноко, або тільки в громаді то ресурсів на подібні проекти не вистачить, тут потрібно акумулювати цілу націю з вектором альтернативного устрою взаємодії комунікації та кооперації.

Третій Шлях це громадська базова(локальна) економіка, розвиток сільської території. Є велика — активна та мала — базова економіка. Мала економіка вона ж базова, вона ж місцева, або громадська, вона ж мікроекономіка, яка базується на місцевих ресурсах. Базова економіка може розвиватись з невеликими ресурсами за допомогою підтримки держави. Велика чи макроекономіка вже потребуватиме все більше зовнішнього інвестування. В третьому шляху ми пропонуємо з'єднати ці два роздільні контури в єдину робочу модель двохфункційної економіки. Базова мікроекономіка економіка громад може бути запущена самими учасниками громади з невеликою допомогою держави. Базова економіка це не тільки сільське господарства, але й велика кількість робочих місць промисловості нового покоління, яка все більше покидає межі мегалополісів. Базова економіка це громада, як кластер, яка працює також на зовнішній ринок, базова економіка це громада, як прибуткове підприємство, якому вже не потрібний великий інвестор, який переслідує завжди виключно власні інтереси. Базова (локальна) економіка це господарська основа передових країн; в США 60 процентів ВВП з базової економіки в провінціях. Реальний прорив Китаю 800тис підприємств в їх в громадах. Адже велика промисловість зможе продавати, коли буде хтось в змозі купляти. Самодостатня громада та базова економіка головний вектор уряду майбутнього.