5e4e24924aaa5.jpg

Інферно — великий вогонь еволюції, в результаті якого з хаосу утворюється життя, беручи початок багато міліонів років тому кристалізуються кращі форми життя, методом багатьох спроб та відсіканнь лишнього в результаті якого найкращі живі організми процеси та обєкти продовжують власний життєвий шлях. Новий виток інферно знову і знову перемелює архаїчні моделі, кристалізовуючи їх в ще кращі. І так від початку розвитку часів і до тепер, залищаючи в житті краще та відсікаючи гірше. Інферно це великий вогонь творіння — «Пекло». Архаїчне Інферно це процес сліпої еволюції.

Гелійське інферно — процес розумної еволюції. Коли вся база розумної здатності людства зосереджена на швидкому переході в розумний стан живої матерії, минувши всі кола пекла на пряму за допомогою Розуму. Перехід кількості в системно-звязну якість, за допомогою розуму, щастя і руху; беремо щастя за основу особистого стану та здійснюємо рух за допомогою цього стану і в напрямку цього стану у завершений стан абсолютного розуму. Але, що робити зі злом, яким чином його вивести з кола гелійського вогню еволюції ? Відповідь тільки одна — навчання та знання, просвіта та розуміння, інтелект і вміння витіснять залишки невігластва, які уособлюють явище зла. Зло є невігластво, темність, нерозуміння і незнання; і звідси випливає весь колоритний спектр явища абсолютного зла, абсолютної темноти.

В «Гелійському Інферно» важлива віра в перспективу розумної антропологічної революції, з цієї філософської точки зору, еволюційні можливості людини безмежні. У той же час цей шлях непростий і пролягає він по «лезу бритви», де велике і прекрасне опиняється на «найтоншій межі між диктатурою і анархією, багатством і бідністю, сентиментальністю і звірством», знаннями і невіглаством, любовю і ненавістю. Ми всі всерівно прийдемо до завершального етапу еволюції, де буде радість, любов і щастя. Але хтось пройде пекло, а хтось рай, вибирайте правильний шлях гелійського інферно замість архаїчного. Хай щастить.