5e465f3f621e0.jpg

Табула Раса «чиста сльоза» — концепт чистоти у всьому. Це системна та поступова відновлення екології у всіх сферах життя. Розпочинається вона з самої людини з її чистої свідомості з розуміння правельних чистих помислів, які тягнуть за собою відповідні дії . Коли людина налагодить власну світоглядну екологію – зрозуміє суть чистоти вона одразу почне налагоджувати екологію власного споживання, тобто всі речі , які відносяться до її внутрішньої чистоти ; сформоване внутрішнє структуруватиме впорядковане зовнішнє, тобто як людина сформується в середині так і буде транслюватись на зовні. Наступний етап єкологія взаємовідносин, сімї, роду, громади, країни. Той хто пройшов усвідомлення соціальної екології та освоїв власні постулати взаємовідносин приходить до висновку, що чистота в якості екології необхідна у всьому чим користуємось, що творимо та з чим взаємодіємо; технологічна, індустріальна, наукова, природня, господарська екологія та інші включаючи всі сфери та аспекти життя. Табула Раса геліону розприділяється на чотири головні напрямки:

Екологія світогляду ( чистота знань) — вірні , тверезі, ясні , зрозумілі, адекватні знання ( наука, релігія, просвіта розглядаються геліоном, як цілісне нероздільне знання) з прикладним характером .

Екологія людини ( чисті думки, здорове тіло, правельні знання, сродня праця, правельна взаємодія з усім оточуючим…) ( чистота людини)

Екологія технологій ( чистота технологій)

Екологія природи ( чистота природи).

Процес еволюції являється природнім приготуванням до надприродного порядку, зазначеними Просвітителями. Їх рушійною силою є ортогенез — цілеспрямована свідомість. Коли в ході еволюції матерія-енергія виснажить весь власний потенціал для подальшого духовного розвитку тоді конвергенція космічного природного порядку і надприродного порядку призведе до унікальної події, в якій історичне з'єднається з трансцендентним та стане єдиним Божественним середовищем — Ноосферою. Слово Боже — Logos , з самого початку іманентне природі, являється синтезом сили, яка творить, об'єднуючи, наводячи елементи у все більш універсальні поєднання в супереч тенденції ентропії.

І ще одне, якщо Логос (розум) особистості двоїться (диявол), протирічить собі, конфліктує з текучою дійсністю і життєвими процесами, спотворює справжнє розуміння та усвідомлення (сатана) значить він являється хворим вірусним Логосом. Здоровий Логос (розум) не повинен протирічити собі та оточуючі дійсності , він повинен володіти здатністю складувати змісти в одне системне ціле, здатністю класифікувати, розприділяти та синтезувати життєві явища і процеси.