14 листопада забудовник почав підготовчі роботи для будівництва чергового бетонного монстра в Святошинському районі (перетин вулиць Львівської та Живописної). Мешканці прилеглих будинків виступили проти будівництва. Почався конфлікт.

На ділянку зігнали численну техніку і автобуси з «тітушками». Деякі з них були одягнені в камуфляжну форму без розпізнавальних знаків. Представники забудовника, відчуваючи за собою фізичну перевагу, відмовилися зупинити роботи і місцеві мешканці спробували заблокувати роботу техніки, яка копала ями для опор під огорожі. В знак протесту один з місцевих мешканців Олександр Риков сів на землю біля однієї з ям, викопаних під опори для секцій і відмовився сходити з місця.
«Тітушки» звалили його та вдесятьох били ногами. Ситуація для постраждалого ускладнилася тим, що він має серйозні проблеми зі спиною: кільки міжхребцевих гриж, про що намагався сказати «тітушкам». Довелося викликати «швидку».

Відео можна подивитися за посиланням:

Забудовник під силовим прикриттям невідомих осіб таки встановив бетонну огорожу. Близько 20.00 мешканці прилеглих будинків провели збори та спробували прибрати паркан. У відповідь невстановлені особи застосували димові шашки, газові балони, вогнегасники, петарди та інші засоби. Вони відмовилися представитися і відповіли, що «охороняють порядок». Вони застосовували насильство, кидали людей на землю та били. При цьому, не робили винятку для жінок.

На місце подій прибули слідчо-оперативна група, партульні, КОРД та співробітники відділу превентивної діяльності. Вони не намагалися встановити особи, так званих, «охоронців». Лише затримали одного з них, коли той почав особливо жорстко застосовувати насильство. При цьому, не відома його подальша доля. Чи було встановлено особу, чи були вчинені слідчі дії та чи притягнуто його до відповідальності.

Можете переглянути сюжет про ці події:

Після подій 14 листопада на вул. Львівській в Святошинському районі Києва, коли «тітушки» за майже повної бездіяльності поліції били людей, постає питання не лише притягнення до відповідальності забудовника, але й працівників МВС.

Люди, які «охороняли» забудову, застосовували різноманітні засоби проти місцевих мешканців. При цьому, немає інформації про те, що когось було затримано чи притягнуто до відповідальності.

15 листопада підготував депутатське звернення ціллю якого є ініціювати розгляд питання про можливу бездіяльність поліції під час цих подій.

Ознайомитися можна тут: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...

Як стверджують місцеві мешканці, на місці перебувала достатня кількість працівників Нацполіції для того, щоб ефективно припинити будь-які провокації з боку молодиків спортивної статури. Але не було навіть встановлено особи «тітушок».