Як вміє будуватись Житомирський митрополит Московського патріархату Никодим напевно вже відомо всім. Для нього не існує жодних законів, навіть божих, лише закон власної вигоди.

60896f9dcb1b3.jpg

Його особистий особняк в самому історичному центрі міста Житомира наглядний приклад. Захопив земельну ділянку, побудував собі маєток за декілька сотень американських банкнот та мав на увазі всі закони.

Але цього разу митрополит Никодим зненацька вирішив побудувати у місті Житомирі декілька храмів. З якого переляку така активність, залишається таємницею. Можливо хоче збільшити свій фінансовий приход, а може справа в іншому. Но і в такій благій справи митрополит Никодим вирішив знову оминути закон та плював він на всіх, хото постраждає від такого будівництва.

Зараз ми розглянемо окремі з його проектів, реалізація яких згодом шокує деяких, а окремі з них взагалі постраждають від «слуги Божого».

Перший об'єкт будівництва московського попа Никодима запланований в т.зв. районі Корбутівка, поблизу Хлібзаводу. Кому цікаво – є кадастровий номер: 1810136300:10:042:0110, щоб майбутні сусіди митрополита Никодима знали, що їх очікує найближчим часом.

60896fba41e6b.jpg

А очікує їх те, що Московський митрополит Никодим вирішив побудувати чотирьох поверхову будівлю за своїми розмірами в розмір самої земельної ділянки, з усіма можливими порушеннями архітектурного законодавства. Саме цікаво, що він це хоче зробити для того, щоб створити певні незручності для сусідів, а потім, прийти до них і сказати, що з превеликим задоволенням придбає у них землю – за копійки. Ось таке церковне рейдерство очікує його сусідів.

Та і практичні кроки митрополит Никодим почав здійснювати. Домовився з Житомирською приватною архітектурною компанією, кому цікаво – «Проспект-Проект», яку очолює Сергій Грабчук, 6089705270d5b.jpgта разом з нею розробляє проект нової будівлі та шляхи ухилення від відповідальності при будівництві, а також алгоритм «віджиму» сусідської землі. А в цьому дуже гарно обізнаний Сергій Грабчук, який в свій час навчився в Департаменті містобудування та архітектури Житомирської ОДА.

А інший об'єкт митрополита Московського патріархату Никодима, ще цікавіший та розміщується в районі Богунії.

608970670128c.jpg

Про нього я розповім вам пізніше.

Далі буде….....