В мережі, після бріфінгу Президента України Володимира Зеленського щодо погодження українською стороною тексту так званої «формули Штайнмаєра» поширюються повідомлення про зраду, повну капітуляцію України і т.д. Хоча всі хто кричить ламая клавіатуру про зраду навіть не розібрались про що ця формула говорить. А зводиться вона до одного — проведення виборів на окупованих територіях згідно з українським законодавством і під наглядом Організації з безпеки та співробітництва в Європі та до повного українського контролю над кордоном.

На відміну від «Мінського протоколу» 2014 року, під яким підписалися і представник України у ТКГ Леонід Кучма, і лідери проросійських бойовиків Захарченко з Плотницьким, нині згоду України на «формулу Штайнмаєра» оформили інакше: окремими особистими листами на адресу ОБСЄ від представника України та від «республік» про те, що вони погоджуються із імплементацією «формули».

Як зауважив Президент — «Після проведення виборів, які відбудуться лише після виведення військових і за українським законодавством, а також якщо ОБСЄ їх визнає вільними – Україна надає особливий режим місцевого самоврядування територіям Донбасу, які на сьогодні є окупованими. При цьому Київ отримує повний контроль над кордоном»

І тільки після цього, буде розроблено новий закон про особливий статус Донбасу, який буде обговорено з суспільством і куди будуть включені основні положення «формули Штайнмаєра».

Слава Україні!