Повідомити про помилку

ОНОВЛЕНО: під Києвом знайшли мертвим суддю Печерського суду Писанця

12 вересня 2021 13:03
Київ
views 3075
shares 35
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє поліція Київської області.

«Поліція Київщини підтверджує факт смерті одного із столичних судей в селі Погреби Броварського району», — йдеться в повідомленні.

«На місці події працювали працівники Державного бюро розслідувань, які і будуть проводити розслідування даного кримінального провадження„, — додали у відділі комунікації поліції Київщини.

Раніше ЗМІ написали про смерть судді Печерського суду Віталія Писанця.

Обозреватель пише, що напередодні Писанець, військовий пенсіонер у відставці Петро Онопенко та слідчий Солом'янського районного управління поліції Євген Хоменко разом вживали спиртне у садибі Онопенка.

Відомо, що між суддею і слідчим виник конфлікт. Писанець вдарив Хоменка в обличчя, і на цьому сварка вщухла.

За даними тих таки ЗМІ невдовзі потому Писанець перечепився та впав долілиць на підлогу. За іншою версією у судді раптово пішла кров з носа, він втратив рівновагу і впав. Йому намагались надати допомогу, однак чоловік помер.

Після цього чоловіки викликали поліцію та швидку. 

За інформацією «Детектор.медіа» ДБР розслідує смерть судді як умисне вбивство.

Що відомо про Писанця? 

Портал «Правотворець» називає суддю «відповідальним за неправомірне продовження тримання під арештом фігурантів справи Шеремета без урахування доказів сторони захисту з грубим порушенням права на захист».

Згідно даним сайту Чесно, з 1998 до 2011 року Писанець Віталій Анатолійович був суддя Свердловського міського суду  Луганської області (з 2003 року обраний на посаду судді  безстроково). В 2011 його призначено головою Свердловського міського суду Луганської області.

В 2012 році з ним стався інцидент, який набув широкого розголосу: 22 липня невідомі побили голову Свердловського міського суду Луганської області Віталія Писанця. Про це написало багато ЗМІ, вказуючи, що причиною нападу була «професійна діяльність». 

Тоді Писанця було доставлено в лікарні Свердловська (нині Довжанськ, перебуває в окупації, — ред) з переломом черепа й сильним крововиливом. Пізніше він був переведений у реанімацію в Луганську й перебував там у важкому стані. 

Деякі ЗМІ писали, що напад був здійснено через невиконання суддею певних зобов'язань перед криміналітетом. Хоча, зрештою, це могло бути банальне хуліганство, пов'язане з поведінкою самого судді, який міг відчувати себе господарем міста.

В 2015 році його указом президента України перевели до Печерського суду. 

В січні 2019 року Печерський суд Києва скасував арешт майна нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV», яку Генпрокуратура пов'язувала з утікачем, колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. Йдеться про 20 земельних ділянок, три житлових будинки, а також квартиру в Києві та два машиномісця. Все це майно було арештоване у 2014 році в рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей Віталієм Захарченком. Це рішення ухвалив саме Віталій Писанець.

В 2016 році він ухвалив подібне рішення щодо активів ще одного втікача-регіонала, Сергія Арбузова. А в травні 2019 ЗМІ повідомили, що ГПУ бачить «заінтересованість» судді Печерського суду міста Києва Віталія Писанця на користь Олега Репи – забудовника скандального довгобуду ЖК «Шевченківський квартал». 

 

Коментарі

Інші новини по темi