Повідомити про помилку

Демократична Сокира пропонує перейменувати в Запоріжжі вулицю Таганську на честь загиблої Юлії Чайки

31 серпня 2022 15:33
Події
views 1105
shares 33
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Громадська організація «Демократична Сокира» просить Виконавчий комітет Запорізької міської ради перейменувати вулицю Таганську в Запоріжжі на вулицю Юлії Чайки — активістки Запорізького осередку «Демократичної Сокири», яка загинула на фронті. Про це повідомляє пресслужба ДемСокири.

«З метою вияву шани та пам'яті молодій людині, яка віддала своє життя за своє місто та країну, просимо перейменувати вулицю Таганську у Дніпровському районі на вулицю Юлії Чайки, яка стала на захист Батьківщини, але, на превеликий жаль, 18 серпня 2022 року загинула, захищаючи рідне місто», — йдеться у зверненні. 


Також в документі зазначається, що урбанонім вулиці Таганської не має жодного відношення до історії Запоріжжя, адже вулиця просто названа на честь одноіменної вулиці у москві і однозначно має негативні конотації для жителів міста.

Даний урбанонім є наслідком колоніальної політики москви, маркування української території топонімами, які були чужинськими для нас, підміняли нашу національну самобутність та ідентичність.

Відомо, що Юлія Чайка проживала на цій вулиці.

«Таке перейменування було б дуже символічним для її рідних та знайомих. Юлія віддала своє життя за вільну, незалежну, соборну Україну, за майбутнє наших дітей», — зазначили в «ДемСокирі».

Захисниця України та громадська діячка Юлія Чайка загинула на фронті вночі 18 серпня. У неї залишився 8-річний син.

Коментарі

Інші новини по темi