Руйнуємо стереотипи про екопоселенців. В нашому випадку екопоселенці це не якісь диваки — язичники, а абсолютно нормальні люди які живуть цікавим життям, запроваджують передові технології. Електроенергія на сонячних батареях, бездріжджовий хліб власного виробництва, пасіка без цукру, городи без хімічних добрив та багато чого такого що здивує пересічного громадянина.

Давно планував поїхати в гості до Василя та Валентини Шуриг. Василя Шуригу, шкільного відмінника у свій час забрали вчитися до столиці, але через якийсь час він вирішив повернутися в рідні Хлоп'яники.

Мав він одну мрію — створити абсолютно незалежне з усіх боків екопоселення й свою мрію він втілює до цього часу.

Сонячні батареї які дають стільки електрики, що вистачає навіть на деревообробні станки, пасіка на якій не використовується цукор, диво-городи створені по особливим технологіям.

Будинок збудований з екологічно чистих матеріалів, пічка в ньому яка дає багато тепла та багато інших технологій які запровадили подружжя Шуриг у своєму господарстві просто вражає.

Звичайно, таке не під силу пересічному громадянинові, але все одно їх приклад вражає. Абсолютно незалежні люди на власній землі чи не до цього прагнули наші предки у всі часи?