Звернення до патріотів України та небайдужих громадян Дніпропетровщини стосовно антиукраїнської газети «МИР», яка функціонує за підтримки Російської Федерації (частина друга)

Як ми і обіцяли, ми продовжуємо публікацію викривальних журналістських розслідувань щодо діяльності проросійської газети «Мир», її головного редактора Віктора Мачули та його прибічників, які не полишають намірів розхитати ситуацію в інформаційному просторі України в інтересах «країни-агресора» за рахунок публікацій, які друкуються на сторінках вищезазначеного видання.

В попередній статті, ми намагалися надати читачу загальну характеристику виданню та його відношенню до Російської Федерації (частина перша доступна до ознайомлення за посиланнями: https://site.ua/natalya.dyachenko.15073/21545-zvernennya-do-patriotiv-ukrayini-schodo-schodo-diyalnosti-antiukrayinskoyi-gazeti-mir/). Наразі, настав час пройтись по персоналіям, які мають відношення до діяльності газети на території нашої держави.

«Сірим Кардиналом», людиною, яка для оточуючих, нібито не має відношення до роботи видання, однак на постійній основі знаходиться в штаті редакції, консультує редакторів, пише статті та є активним учасником т.зв. «хресних ходів» під прапорами Московського Патріархату є близький друг
В. Мачули – Геннадій Лаврентьєв (фото)

5d4d7564f1212.jpg

З перевірених джерел стало відомо, що Лаврентьєв один із тих працівників газети «Мир», хто на постійній основі консультується з кураторами з РФ відносно вектору розвитку видання та формує її інформаційну політику. Впродовж останнього часу, Лаврентьєв неодноразово відвідував анексовану територію АР Крим та проводив зустрічі з відомим проросійським функціонером Російської православної церкви Василем Володимировичем Бойко (на фото, прізвисько «Великий»), який очолює організаційний комітет «Народное движение „Святая русь“ та є президентом „руського“ культурно-просвітницького фонду імені Василя Великого. Нагороджений преміями: „За изобилие и процветание России-2006, «Персона года-2008», Персона года-2009“ та „Премия шимени Петра Столыпина-2014“.

5d4d75dee2832.jpg

Зрозуміло, що всі ці нагороди він отримав від керівництва Росії за активну громадсько-пропагандистську роботу та є одним з тих, кого можна вважати „рупором Кремля“, працюючого на Московський Патріархат. Саме Бойко з території РФ фінансує діяльність газети „МИР“ та передає грошові кошти Лаврентьєву під час його візитів до Російської Федерації.

Ще одним прибічником російської ідеології та людиною, яка їздить до Бойка разом з Лавреньєвим до нашого Криму є маловідомий в Дніпрі проросійський кінорежисер та псевдо журналіст Борис Швець. Не реалізувавши себе в якості працівника ЗМІ, Швець розпочав свою діяльність в газеті „МИР“ разом зі свою дружиною Наталією, яка також не відрізняється від чоловіка своїм коханням до всього „руського“.

5d4d7601e7b39.jpg

Взагалі, хто знає Швеця з тих часів, коли він намагався чесно працювати в засобах масової інформації Дніпра, ті характеризують його як нікчемну, продажну та боязливу людину. Він ніколи не друкувався під своїм власним ім'ям, а завжди використовував псевдонім. Ось і зараз, працюючи в газеті публікується під різними прізвищами та оприлюднює свої „великі праці“ на російських сайтах http://ruskline.ru та http://3rim.info.

Для прикладу надаємо декілька очертів Швеця з газет, щоб ви мали уяву, чим займається „журналіст“ Швець за гроші російських функціонерів.

Наприклад, стаття під назвою: „Очередная провокация против Почаевской Лавры и стандартов журналистики“, випуск № 23(659) від 26.06.2018

5d4d7628088dd.jpg

та „Дети по своей сути призваны быть монахами“, де автор приводить
у приклад навчання дітей в „російській імперії“, випуску № 6(691) від 12.02.2019

5d4d76467e4b6.jpg

Також, у випуску газети „Мир“ № 5(690) від 05.02.2019 опубліковано велику статтю під назвою „Когда политика начинает диктовать Церкви, вера оказывается в опасности…“, яка була написана за сприяння „Аналитического центра Свт. Василия Великого“ (про якого ми згадували раніше) та взята Швецем з сайту 'ruskline.ru'.

5d4d7830e6e8a.jpg

Водночас, в 2018 році Швець у статті „Что творит Днепропетровский владыка Ириней… Письмо верующих в Редакцию“, яка розміщена на сайті „Москва Третий Рим“ (http://3rim.info/10388-chto-tvorit-dnepropetrovskiy-vladyka-iriney-pismo-veruyuschih-v-redakciyu-foto.html) виступив з критикою керуючого Дніпропетровською єпархією УПЦ МП митрополита Іринея щодо бездіяльності у просуванні ідей „русского міра“, дорікає останньому налагодженням взаємовідносин з іншими конфесіями, засуджує відвідування керуючим єпархії патріотичного музею АТО у Дніпрі. Саме колиску патріотизму та символ непереможності української армії – „Музей АТО“ не лише Дніпра, але і всієї України, Швець у своїй нікчемній газеті „МИР“ обізвав „мемориалом славы бандеровской нечисти“.

Разом з тим, вищезазначений „любитель русской империи“ Швець, веде персональний блог (https://legendy-kino.ru, а також публікується на таких антиукраїнських сайтах: http://3rim.info, http://rossiyaplus.info/tag/борис-швец, http://ruskline.ru/author/sh/shvec_boris), контент якого відповідає його імперіалістичним ідеям.

Щоб не бути голослівними, до вашої уваги додаємо світлини участі Лаврентьєва та Швеця під час проведення „хресних ходів“ УПЦ МП, які є нічим ні іншим, як шабашем „руського миру“ на суверенній території нашої рідної України.

5d4d79263f60b.jpg

фото № 1 Лаврентьєв

5d4d799cd306f.jpg

фото № 2 Швець

Дивним здається той факт, що в умовах збройної агресії Росії на Донбасі, анексії Криму та десятків тисяч поранених та загиблих від російського окупанта, в Дніпрі ще залишились прибічники Кремля, які продовжують розхитувати ситуацію в країні на релігійній основі, використовуючи такі видання як газета „МИР“.

Незважаючи на це, ми і надалі будемо інформувати громадськість та пильно слідкувати за маргінальними елементами такі як Мачула, Лаврентьєв, Швець та інші, щоб раз і на завжди звільнити нашу країну від інформаційного впливу Російської Федерації на свідомість громадян за рахунок пристосуванців, які працюють в проросійській газеті „МИР“.