Коли розпочались перші співбесіди на посаду директора Агенції

регіонального розвитку Закарпаття, голова Закарпатської обласної ради

Олексій Петров ( киянин, офіцер спецслужб, генерал-майор,який фігурує як

учасник справи про вбивство Павла Шеремета),

ігноруючи будь які законні підстави, вчинив неправомірні дії та

намагався увести себе в Наглядову Раду Агенції, аби забезпечити перемогу

на конкурсі на посаду Директора установи, своєму однопартійцю, сину

Народного депутата від СН Михайла Лаби – депутату облради Михайлу Лабі.

Петров Олексій Геннадійович
Олексій Петров

Цинізм ситуації та протиправність полягає в тому, що Олексій Петров прийшов на підготовче засідання за участю членів Наглядової Ради і розпорядженням, виданим самому собі, оголосив себе новим членом колегіального органу, вимагаючи від інших учасників легітимізувати його голосуванням. Секретар Наглядової ради та односписочник голови Олег Лукша пояснив присутнім членам, що Олексія Петрова варто ввести в члени ради, так як законність дій обласної ради це справа відповідальності обласної ради. Іншими словами він став співучасником злочинної поведінки та діянь Петрова. Найсмішніше, що Олег Лукша до сьогодні стверджував, що є експертом з місцевого самоврядування – а тут в одну мить раптом перестав розуміти очевидні речі, що розпорядження Петрова видане самому собі всупереч Рішенню Обласної ради № 367 від 14.06.16 яким визначено представника від Обласної Ради, в тому числі в Наглядовій Раді пана Рівіса Михайла – просто папірець для туалету! Браво Олег Васильович – тепер кожному закарпатцю очевидно, крім того що ви продали совість за 30 грошиків, у вас немає і ніколи не було компетенції – все що ви говорите та робите, наукоподібне словоблуддя та обслуговування запитів ваших хазяїв! Ганебна та гидотна поведінка на старості років!

Олег Лукша

Відтак, під тиском Петрова та Лукші, шляхом обману та маніпуляцій незаконне рішення було прийнято, не зважаючи відсутність законних підстав, створюючи сумніви в легітимності роботи такої Наглядової Ради в період обрання директора. А може старий кадровий СБУ-шник та кадровий КГБ-шник Лукша це спеціально зробили, щоб кожен учасник конкурсу міг тепер оскаржити його проведення та рішення прийняті НР? Петро як приїхав – так і поїде, а решті членам Наглядової Ради тут жити з цими судами та відсутністю розвитку краю!

Ще більший цинізм додає той факт, що легітимний представник від Закарпатської обласної ради, Михайло Рівіс, нещодавно перехворів на COVID, тому брати участь в засіданні фізично не зміг. Цим і скористався Олексій Петров. При цьому, інший член Наглядової ради Володимир Панов, побоюючись захворювання, брав участь дистанційно, через засоби телекомунікації. Тому у Михайла Рівіса був дієвий спосіб брати участь в засіданні, якби не дуже цинічний сценарій Олексія Петрова та Лукші Олега які навіть не запросили повноважного представника Обласної радий згідної Рішення до участі в засіданні.

Особливо цікавою виглядає ця ситуація тоді, коли з 9 лютого на офіційному сайті Закарпатської обласної ради оприлюднено проект рішення «Про повноваження голови обласної ради VІІІ скликання». У ньому йдеться про доручення Олексію Петрову представляти інтереси облради в «Агенції регіонального розвитку Закарпатської області при затвердженні установчих документів, обранні (призначенні) органів управління тощо та підписувати установчі документи від імені обласної ради». Цим рішенням, 25 лютого (наступна дата засідання облради) планується законно визначити Олексія Петрова представником, і автоматично, позбавити повноважності попереднє аналогічне рішення №367 від 14.06.2016 року. Тоді ним і було визначено Михайла Рівіса уповноваженим у «обранні (призначенні) органів управління тощо» Агенції. Тим більше навіщо такий поспіх та провокація скандалу – може це щоб зірвати голосування Наглядової Радий яке має відбутись цього тижня? Типова КГБ-шна поведінка кадрових офіцерів Петрова, Лукші, як до того Поповича та Мікуліна («інвестиційні няньки Закарпаття»)

Михайло Лаба – молодший

Фактично, сьогодні Голова Обласної Ради реалізовує сценарій, якій він ненароком озвучив на першій своїй зустрічі з Наглядовою радою 24 грудня 2020 року. Тоді він прямо заявив, що фракція Слуга Народу має позицію, що Агенцію повинен очолити Михайло Лаба, член фракції. Того разу така відвертість обурила всіх членів Наглядової ради, через що частина з них нагадала про процедуру та неупередженість і головне – професіоналізм необхідні для обрання директора.

Яким буде фінал цієї історії – передбачити нескладно. Таємне голосування, яке до речі також є чистою вигадкою Олега Лукші і НІДЕ не визначено в документах АРР за кандидата, де високі бали ставитимуться Михайлу, і низькі всім фаворитам. Далі Агенцію очолює людина, про яку в області відомо лише те що він син нардепа, 27 років від народження, з бажанням просуватись і стати заступником голови обласної адміністрації. Щодо останнього, він проходив співбесіди в адміністрації президента. Кар'єрне зростання – воно таке. А те що об'єктивність затвердження директора сьогодні було знищено – вже нікого не цікавить. Імідж агенції проти іміджа сина нардепа – ніщо.

Агенція регіонального розвитку Закарпаття, це єдина подібного типу установа в області, яка відповідає за розвиток Закарпаття, промоцію краю, чесні правила для інвестицій. Тому її засновниками є не тільки Закарпатська обласна рада та Закарпатська обласна державна адміністрація, а й незалежні інституції, такі як Ужгородський національний університет, Асоціація роботодавців, та низка інших авторитетних і незалежних громадських інституцій.

https://www.novasich.top