На початку жовтня у Києві працював 25 Міжнародний туристичний салон «Україна» – UITM"2018. Найкраще рекламне місце на виставці було виділено для сумнозвісного туристичного оператора Join Up, який впродовж останнього часу отримав найбільше нарікань серед туристів України.

Під час відкриття виставки, народний депутат України Анна Романова, Голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму, відмовилась від виступу – поки не приберуть рекламу сумнівної фірми.

-Це моя принципова позиція – прокоментувала Анна Романова своє рішення. – Мій ранок починається з чергової звістки про обманутих туристів. Оператор той же – JoinUp. За останній період на нього поступили понад 3 тисячі скарг від постраждалих туристів! Я неодноразово надсилала запити до Міністерства економіки, що видає ліцензії туроператорам. Переслали чергову відписку на мій запит-вимогу про відповідальність шахраїв-туроператорів. Міністерство активно "кришує" недобросовісного туроператора. Більше того, людина на ім'я Іван Ліптуга, який представився як "радник першого віце-прем`єр міністра з економіки", всіляко розхвалював недобросовісного туроператора, на якого вже відкрито кримінальну справу! Я буду офіційно звертатися на віце-прем'єра з вимогою роз'яснити ситуацію. Чому уряд відстоює інтереси не обманутих туристів, а бізнес-інтереси недобросовісних туроператорів?!

Під час виступу Анни Романової рекламу JoinUp було прибрано, коли народний депутат пішла з туристичного салону – банер знову повернули.

Н.Іванченко