Попалася мені на очі в соцмережі фраза: «Три богатыря» — настоящие русские народные мультики". Думаю: "Так, за "русские народные песни", ми вже знаємо, що то все зроблено евреями. І з мультиками — та ж сама історія? Сам народ впізнав знайомі мотиви. Треба взагалі всі культові мультики перевірити, й радянського періоду теж."
Радянський період. Ну шо я вам скажу: "Таки да".
Феликс Кандель (Камов) — автор ідеї та сценарист "Ну погоди". Ще два сценариста — Александр Курляндский, Аркадий Хайт. Дивимося біографію Камова — знаходимо його друга та співавтора Едуарда Успенского — автора Чебурашки и Простоквашино, організатора дитячих передач "Спокойной ночи, малыши!", "АБВГДейка", "Радионяня". Аркадий Хайт — сценарист "Кота Леопольда". Режисер — Анатолий Израилевич Резников.
Борис Заходер, який переклав з англійського Вінні-Пуха та зробив мульт.
Борис Заходер ще той жук (английский шпион и бандеровец). В оригіналі головним персонажем є хлопчик Крістофер. А Вінні-Пух — це якраз той персонаж, який весь час потрапляє в якісь халепи, а хлопчик його рятує. Тобто на прикладі цього ведмежати маленького читача вчать як робити не слід. А що робить Борис Заходер? Взагалі викидає Крістофера, а його функції передає Вінні-Пуху. Й виходить персонаж, який вчить дітей порушувати правила. Дисидент.
А ще автор Алан Мілн — офіцер британської армії часів Першої світової війни. І працював у MI7. Це відділ розвідки, який займався пропагандою.

"Обезьянки", "38 попугаев", "Попался, который кусался!", "Котёнок по имени Гав": автор сценария — Григорий Бенционович Остер. Режиссёр — Леонид Шварцман.

Про гумористів — таких собі своєрідних мультиплікаторів для дорослих — я взагалі мовчу...
Про сучасних мультиплікаторів на жаль біографічних данних мало, суто професійні.
Красномовний факт: студія "Мельница" робила мультики на світові казки («Приключения в Изумрудном городе", "Карлик Нос" Вильгельма Гауфа) поки до них не написав листа студент з тоді ще Дніпропетровська, зі сценарієм про пригоди богатирів на сучасний лад.
Засновники студії — Сергей Сельянов та Александр Ионович Боярский (не родич).
Сергей Сельянов народився в місті Олонец, карел.
Александр Ионович, судячи з його побатькові цілком може бути нащадком старообрядців.
"Фиксики" — ідея О.Татарського, за мотивами книги Едуарда Успенского "Гарантийные человечки".
"Смешарики" намалював Салават Муллаханович Шайхинуров.