Алла Комарова у своїй статті «Время для драконов» пропонує нам стати драконами.

Пафос правильний, але інформація про драконів неповна.
Що маємо?
Класичні європейські легенди, де дракон краде принцес та збирає скарби, приходить лицар і вбиває його.
Східні легенди про драконів, де вони — могутні істоти, духи природи, як ворожі так і добрі до головного героя легенди.
Легенду про те, що лицар, який перемагає дракона, сам стає драконом. А також п'єсу та фільм на основі цієї легенди.
Дракон є символом Сходу, а лицар — символом Заходу. Схід більше цінує колектив, а Захід — особистість. Тому бій між драконом та лицарем — це боротьба за владу між народом та однією дуже амбітною персоною, яка прагне всім нав'язати свою волю. А коли це йому вдасться, то в наступному поколінні народ буде вже його творінням. Тобто лицар перетвориться на дракона. А саму владу символізує якраз ота принцеса, тобто дочка попереднього правителя. Бо колись, за сивої давнини, наступним королем ставав той, хто одружувався з нею. А те, що дракон злий, ми знаємо зі слів переможця-лицаря. (Саме тому отой мультик про Путіна якийсь підозрілий: бо показує його шлюб з країною. А треба — щоб імпотенцію.)
А як настали часи демократії, то легенди вже інші. Про принцес, що домовляються з драконами, щоб ті відганяли від них небажаних женихів. Чи про те, що принцеса закохується в дракона. І навіть що дракон — то і є дівчина.
Саме тому Дейнеріс, мати драконів, має такі політичні погляди.
- Ви хочете спинити колесо?
- Ні, я хочу його зламати.
Колесо — це символ того, що одні аристократичні роди змінюють інші на королівському троні. Насильно і криваво.

У п'єсі Ланселот — це Сталін (як представник певної соціальної групи), а дракон — народ, який не хоче у «світле майбутнє», а хоче чогось, що можна помацати і покласти в комору.
У фільмі Ланселот — це вже дисидент (як представник невеликої соціальної групи), який бореться з тим, що виросло з бажань попереднього Ланселота.

То все цікаво. Але не з нашої казки. Наша казка про наш національний характер.
Україна Телец по гороскопу. Корова. Символ багатства, смачної їжі, відчуття нірвани.
І того, що коло неї треба працювати, щоб то все було.
Ще корову можна налякати так, щоб вона бігла стрімголов не розбираючи куди. Як корів багато і вони у вузькому місці (природному чи зробленому людьми) — то страшна сила. Переляканим коровам байдуже, що там на їх шляху — затопчуть все. «Разборки Чужого з Хищником» — затопчуть і Чужих, і Хіщніків.
Але багато корів — це вже колектив. А західному гороскопу важлива індивідуальність. А є ще східний — де важливий колектив. І є певна відповідність між знаками західного і східного гороскопу. Бо, власне кажучи, східні знаки мають не лише рік, а й свій місяць. І Тельцу там відповідає Змія. Україна в цілому, як колектив, як країна. Що спільного у корови і змії? Земля, її сила.
Роки Змії за східним календарем: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013.
Змія за східними джерелами може стати драконом, але це треба старатись і працювати. Треба відростити крила й лапи.


У пісні нашої два вірних є крила -
Безвіз і лоукост :)

Лапи, мабуть, — армія та економіка.