Вживати вираз Третій Світ як синонім слабко розвинених країн, і коли хочеш покритикувати щось в Україні, не зовсім правильно. Бо цей термін виник в часи Холодної війни. Першим світом називали Нато, США та їх союзників. Другим — ссср та їх союзників. А Третім — нейтральні країни, або такі, шо дружили на два фронти: Індія, Ірландія, Швейцарія, Швеція. Але на практиці замість слів Перший і Другий світ вживали Захід і Схід. Так шо казати, що Україна — Третій світ — це практично робити Україні комплімент — нарешті вибралися з ями. А по факту ми ж уже союзники США, отже — Перший світ.
До розвинених країн належать не так уже й багато країн. Всі інші входять у категорію «країни, що розвиваються». Всередині якої є свої градації. Найменш розвинені країни: 33 з 54 в Африці, 14 в Азії, 3 в Океанії і Гаїті. Середня тривалість життя в них — 50 років.



***



Оті блакитні смереки, які ростуть біля всіх наших органів влади, самі знаєте чому, — це дерево родом зі США. В дикій природі воно росте тільки там. А у Східній Європі його виростити не вдавалося, поки українець селекціонер Іван Ковтуненко не придумав, як же все таки перехитрити природу. Треба просто удобрити землю шишками.
«Шок! Сенсация! Американцы окопались вокруг Кремля! И они все голубые!!!» Хе-хе :)
Так шо це ше бабка надвое сказала, шо ці дерева символізують коло українських адмінбудівель. Особисто для мене відтепер — часточку США і українську кмітливість.



***



Якщо в реальної тварини тільки 4 кінцівки, то дракон з крилами і на 4 лапах є чимось на зразок кентавра — гібридом птеродактиля і ящірки. Або комахою.