У першому сезоні серіалу "Penny Dreadful" вампіри вірять у якусь богиню Амунет.
Виявляється, у Древньому Египті було кілька версій появи світу.
В місті Іуну, пізніше Геліополь (біля сучасного Каїру, в північно-східному напрямку) головним богом був Ра, його нащадки (Осіріс, Гор, Ісіда, Сет...) формували Еннеаду, тобто, в перекладі з грецької, Велику Дев'ятку.
А в місті Хемену, пізніше Гермополь (поблизу сучасного міста Аль-Ашмунін) вірили, що світ виник з Огдоади — 8 богів, 4 пар чоловічої та жіночої іпостасі початкового компоненту.
Амон і Амунет символізували приховане. Нун і Наунет (водна стихія), Хух і Хаухет (нескінченність в просторі), Кук і Каукет (морок).
І шо найцікавіше, чоловічі божества в цих парах мали жаб'ячу голову, а жіночі — зміїну.
Коротеньке слово «Амон-Ра» — це вже спроба об'єднати ці дві версії.
Ще у місті Мемфіс (19 км на південь від сучасного Каїру) вірили, що верховним богом є Пта — бог-покровитель ремесел, будівництва і самого Мемфісу. І це він створив Ра. Єгипетський історик Манефон називав місто Хі-Ку-Птах («Дім душі Птаха"), що грецькою промовлялось як Айгюптос. Звідси походить антична та сучасна назва Єгипту.



Якщо він — жаба, а вона — змія, то які в них можуть бути дітки? Хлопчик-жаба, дівчинка-жаба, хлопчик-змія, дівчинка-змія. Які надалі вже між собою можуть скласти й пари типу жаба-жаба та змія-змія.
То правду кажуть, що оригінал Попелюшки — то історія про фараона у Египті, якому журавель скинув на голову дівочу туфельку. А казки про принца, зачарованого в жабу, теж, виходить, родом звідти. Тепер ясно про що мультик Діснея "The Princess and the Frog". Новий Орлеан, де живе його героїня Тіана, має виразну частку французької культури. А її принца звуть Навін, що є версією імені Нун (давньоєгипетське — вода).