Чогось люблять шукати в Майдані психотехніки, наприклад, згадувати кричалку «хто не скаче — той москаль!» І робити висновок про зомбування.
А за звинуваченнями в зазомбованості, якось пропустили той факт, що те «зомбування» не означає автоматично чогось поганого. Коли дитині постійно повторюють «мий руки з милом», то її теж «зомбують», тільки тут цей прийом застосовують на користь.Взагалі, в навчанні повсякчас використовують цей прийом, коли звертаються безпосередньо до підсвідомості. До того ж політтехнологи не підходили до кожної людини та не встромляли в неї чарівну кнопку. Психотехніки не придумані з нуля маніпуляторами. Тобто — вони користуються тим, що й так є в людській природі, тобто може спрацювати й саме по собі. Саме так і було на Майдані.Кожен і учасник, і сам собі контроль. Гіпнотизер і той, кого гіпнотизують.Люди з цим явищем стикаються постійно. Особливо в той момент, коли намагаються пригадати, чи вимкнули вони праску, закрили воду, і таке інше :)
Вони не пам'ятають. Бо робили то все на автоматі. Інакше кажучи — «у стані зомбі».

Та будь-який професіонал свою роботу виконує у такому стані. Бо повторював ці дії безліч раз. Та хто посуд миє і паралельно про щось думає — теж використовує цю «секретну техніку» ;)

А те, що вата прояв природи сприймає як безумовно штучну реакцію, викликану кимось стороннім, щось незвичне і фатальне

- наводить на невеселі роздуми: в них так і є, підсвідомість настільки покалічена, що не в змозі сама вже функціонувати. У цього Франкенштейна серце не запускається поки його не вдарять струмом.

А у фільмі «Брат-2», коли головний герой лізе на останній поверх хмарочоса по пожежній драбині і читає віршика, він чим по вашому зайнятий? Нащо того віршика читає? Він теж «майданутий зомбі»?

До речі про участь еліт. Викиньте на смітник савецкі баєчки про те, що еліта — це щось вороже народові. Еліта частина народу, єдине ціле з ним.
Але це знов таки стосується здорового організму. А не штучних кадаврів.
Як найактивніша частина народу може бути осторонь важливого процесу?
Так само як ваше серце не може бути спокійне, коли ви схвильовані, так і еліта активно бере участь всюди, де є народ та його інтереси.