Андрей Скатерной написав, що, мовляв ганьба сайту Цензор.нет, який поставив рекламу «Нашого Краю». Так, ганьба. Жахливо, що поважний сайт ставить рекламу регіоналів (яка, до речі, несхожа на Google Ads), а ще більш жахливо, що «Наш Край» висуває правильні гасла, які мабуть поможуть їм надурити бабусь. А ще гірше, що прогресивні блогери називають людожерську політику нинішнього уряду " тремя важнейшими реформами". В Україні ці три "реформи" хвалить багато блогерів, яких навіть і порохоботами не завжди назвеш. Просто не розуміють очевидних речей?

Введення ринку землі — "ой як добре, нарешті реформується остання недореформована галузь". У реальності — Україна засіяна рапсом і соняшником замість розвитку сотень тисяч дрібних фермерів для виробництва сотень найменувань м'яса, риби, овочів і фруктів, які би зміцнили здоров'я українців, овочі і фрукти імпортуються, земля виснажується, у дрібних фермерів нема коштів на інвестиції і ту ж таки купівлю землі, і "реформа", внаслідок якої холдинги отримають землі у власність, поховає шанси на створення сільського господарства західного типу, яке задовольняє потреби власного народу у здоровій дієті, а не накачує грошима латифундистів.

Реформа медицини. Можна довго сперечатись, чи уряд має право відміняти безкоштовну медицину. Я вважаю, має. Але це — розмови, а от скажіть мені 2 речі про практику — 1) Для чого закриваються сільські лікарні? 2) Супрун керує Міністерством 10 місяців — чому не закуповуються ліки, чому немає вакцин? Ольга Богомолець бреше https://www.youtube.com/watch?v=QQq... ? Якщо бреше, я візьму свої слова назад. А якщо ні, то ці 2 речі — діагноз Супрун і показник, як і яку реформу вона буде робити.

Пенсійна реформа. Усі і усілякі реформи в Україні повинні початись не з урізання соціальних стандартів чи підвищення пенсійного віку, а з конфіскації краденого олігархами і перекриття корупційних потоків. Декларації політиків показали, що на цьому жирку прості пенсіонери усієї країни могли би пожити з пару років.

Отже, усі 3 гасла "Нашого Краю" — про шкідливість нинішніх земельної, пенсійної і медичної реформ в цілому правильні, і це погано, що їх висловлюють саме вони. Думаю, ніхто не сумнівається, включно із самим "Нашим Краєм", що ця партія і не збирається по-справжньому реформувати земельні відносини, медицину і пенсійну систему. Річ також не в тому, що ці системи не треба реформувати. Але, по-моєму, майже усім зараз очевидно, що їх також не можна реформувати так, як це робить нинішня влада.

Даю безкоштовну пораду Саакашвілі, Самопомочі і подібним партіям — візьміть ті самі гасла. Заберіть ініціативу у регіоналів, Ляшка і тп. Висуньте гасла — "Відкриємо закриті школи і лікарні", "Розвинемо дрібних фермерів, а не агрохолдинги Ахметова", "Конфіскуємо квартиру Ахметова замість підвищення пенсійного віку". І виграєте вибори.

https://www.facebook.com/notes/mykola-skyba/%D0%B2...