«На зустрічі також були присутні: посол Сполучених Штатів Америки в Європейському Союзі Ґордон Сондланд,...»

Mykola Skyba: Не Ґордон, а Гордон! Шановна Командо Зеленського, будь ласка, покажіть приклад і використовуйте існуючий правопис української мови. Це за режиму Порошенка розквітли різні «підходи» до граматики української мови у стилі «хто у ліс, хто по дрова». Мовні екстремісти типу Ніцой і Фаріон намагались накинути «єдино правильний» «проєкт» правопису з транслітерацією англійського g як ґ, словами «павза», «Атени» і тп. Якби українці транслітерували g як ґ, то треба було би писати ґазета, ґаз, оліґарх, сто ґрам і тд. Це дуже важлива деталь, не менш важлива, ніж постачання енергоносіїв. Ви ж визнаєте значення мови і культури для добробуту народу. Ви тепер будете владою і треба показувати гарний приклад в усьому, зокрема у мові. І берегти мову від екстремістів. Будь ласка.

Команда Зеленського

2 hrs ·

Радник новообраного Президента України, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк зустрівся з міністром енергетики США Ріком Перрі. Перемовини відбулися 2 травня у Брюсселі в рамках форуму ЄС-США з енергетичної безпеки. На зустрічі також були присутні: посол Сполучених Штатів Америки в Європейському Союзі Ґордон Сондланд, представники Міністерства енергетики США, радник Володимира Зеленського Руслан Рябошапка, Надзвичайний і Повноважний посол України в Королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький. Сторони обговорили співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці.

«Україні та Європі в цілому важлива роль Сполучених Штатів у диверсифікації постачання енергоресурсів. Це знижує політичні ризики та здешевлює енергоресурси для споживачів», — повідомив Олександр Данилюк.

Під час зустрічі йшлося про залучення інвестицій у збільшення видобутку природного газу в Україні, можливі шляхи постачання американського скрапленого природного газу, а також реформування ринку газу в Україні, включно з НАК «Нафтогаз».

Крім цього, учасники зустрічі обговорили співпрацю у сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності та ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напрямку розробки та будівництва малих модульних реакторів.