«Спікер передвиборчого штабу кандидата в президенти України Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявляє про необхідність проведення аудиту Національного банку України, на основі якого можуть бути прийняті кадрові рішення.» https://ua.interfax.com.ua/news/election2019/58053...

По законодавству України, керівництво держави не має права втручатися в діяльність НБУ. І ніякого аудиту проводити теж не має права. Очевидно, що це є вимогою Коломойського, якому потрібно завершити ризиковану гру, розпочату заради «Привату». Навіть ціною фінансової катастрофи для держави. Важливо знати, що при будь якій спробі зробити аудіт НБУ всі інші міжнародні фінансові організації, такі як МВФ, будуть вимушені розірвати співробітництво з Україною. С усіма наслідками, включаючи дефолт і катастрфічну інфляцію. Коломойський це добре розуміє, але помста Порошенку для нього більш важлива. А Зе розуміється лише на шоу, все інше йому нецікаве, для іншого у нього «Команда Зе!» є. Яка, у випадку поразки Порошенка, і буде виконувати обов'язки «пре зе! дента».

Є ще одна важлива річ. Незважаючи на впевнене очікування перемоги, Зе-команда дуже добре розуміє нестабільність результату. І тому буде робити все, щоб встигнути змінити все. Так, щоб до парламентських виборів діло навіть не дійшло. Готується реванш. А може, вже й починається. В Харкові вже ходять чутки про нібито списки активістів-"порохоботів". Більше того, є підозра, що на випадок поразки Зеленського вже готується "план Б" — сценарій для імпічменту Порошенкa. Саме для цього кілька днів тому в СБУ була подана заява від А.Сенченка ("Батьківщина"), голови "Сили права", в який Порошенко звинувачується в "державній зраді", і на нього персонально покладається відповідальність за те, що Захід не зупинив російську агресію у відповідності з Будапештським Меморандумом.

Будемо пільними, настають дуже напружені дні.