Вірмено-азербайджанська війна закінчилась для вірменів розгромом. Умови миру для Вірменії на стільки важкі, що наврядчи Пашинян втримається на своєму кріслі, а сама Вірменія не скотиться в політичну кризу.

У найбільшому виграші РФ і Туреччина.

РФ відновила геополітичрий контроль над Вірменією і стала гарантом відновлення сполучення між Азербайджаном і Нахічеванью, адже дорога фактично відібрана у Вірменії і передана під контроль РФ.

Туреччина продовжує крокувати шляхом пантюркінізма. Ердоган показує виграшність своєї доктрини і відповідно гарантує собі продовження перебування у владі, убезпечує положення Північного Кіпру і сконцентрує свої зусилля на Сирії і боротьбі з курдами.

Вірменія залишає за собою гірські райони НКР. Віддає дорогу на Нахічевань, Агдамський і Ланчинський райони (окрім Лачинського коридору), які поки що контролює. Фактично передаючи долю Арцхаку в руки доброї волі РФ і Азербайджану. Отримує політичну кризу і повертається в геополітичне поле РФ.

Азербайджан хоч не відновлює контроль над всією своєю територією, але отримує дорогу на Нахічевань і продовжує готуватись до відновлення своєї територіальної цілісності. Алієв цементує своє право бу ти лідером держави.

Які висновки може зробити Україна:

1) не економити на армії, адже міжнародна спільнота нікого не збирається рятувати;

2) не економте на ПВО, бо це єдине що нас може врятувати в умовах відсутності авіації;

3) не намагайтесь реалізувати Мінські угоди, адже народ вже не пам'ятає, що їх лобіював Порошенко і дасть по морді тій владі, яка є зараз.

4) максимально озброюємось, адже РФ вдарить тоді коли захоче. Тим більш питання Вірменії і Білорусі вони закриють найближчими тижнями.