Мене часто звинувачують у двомовності, але є фрази, які не можливо вимовити українською, і не загубити зміст. Тож ефір п'ятничний Савіка Шустера, я по іншому назвати не можу. Президенту у студії створюють настільки тепло-солодку ванну, що жарко і приторно стає будь кому із наявністю критичного мислення.

Тут тобі і стиль «мілітарі», який має підкреслити героїчність образу маленького Наполеона, часів звитяг під Тулоном. І відсутність інших гостей в студії, під час ЗЕпромови, щоб ніщо не відволікало глядача від героїчної та сонцеподібної постаті борця за мир. Відеоряд з «людьми Донбасу» з-під Станиці Луганській, де люди зі сльозми на очах розповідають, як люблять Україну. І розповідь про репрезентативність всього населення України в студії, що особисто в мене, як людини, яка починала свій шлях в масовці Шустер Live, викликає гомеричний хохот.

Втім, хто платить, той і встановлює правила гри.

Що ж до промови Зеленського, то я нарешті почув конкретні тези, які може мені і не подобаються, але хоча б дають натяки на ЗЕбачення ситуації в країні:

Тобто, за великим рахунком, Зеленський розуміє, що не може вийти за межі «Мінських угод», і сил для їх зміни, в нього поки що немає.

Виступ Парубія, доволі складно аналізувати, як доволі складно зрозуміти здібності флюгера, який повертається за вітром. Прослухавши весь псевдопатріотичний чьос, я звернув увагу на найбільш цікаві моменти:

-Майдан – це голос народу, тому не бійтесь його (авт. – у той же час всі хто вимагали майдан попередні п'ять років, це агенти Кремля);

- ми відмовились від російського газу (брехня);

- ми збудували енергонезалежність (нісенітниця);

- спочатку виведення військ і роззброєння НЗФ формувань, ОБСЄ бере контроль під кордон, а потім миротворча місія ООН входить в Україну (Ну тут офігєлі, і ОБСЄ, Радбез ООН і здається навіть Порошенко з Клімкіним);

М.Саакашвілі, в якого є лише досвід втрат територій:

Виступ Л.Кравчука:

Виступи інших політиків і не дуже не слід розгляда, адже вони не вносять навіть статистичної похибки своїми діями та бездіяльністю.

Як висновок, я б зазначив, що команда Зеленського із допомогою Савіка Шустера зробила гарне шоу. Зеленський досі боїться гострої дискусії з опонентами. Позиція та тези Руху опору капітуляції, квола, і до кінця не зрозуміла навіть їм самим.