Наразі в українському суспільстві знову активізувалось питання виборчої реформи. Створюється інформаційний міф, що без неї будь які вибори будуть завідомо злочинні. Але, змінюючи одну систему на іншу ми лише міняємо форму політичного рингу, в той час як тільки обмеження витрат на агітацію, зможе забрати у політичних важковаговиків підкову з перчаток.

Тішить те, що люди які переконували нас у тому що фінансування з бюджету партій це шлях до деолігархізації, зараз переконують український народу тому , що необхідно ввести партійну диктатуру у виборчій системі. Мається на увазі вибори за списками від партії Мовляв усім буде щастя і політична корупція зникне, як явище.

Погодтесь, що, як Rolls-Royce не проїде трасою Кропивницький-Поділ без вирваного колеса, та вбитої ходової, так і партійна система британського зразка навряд чи беззастережно підійде Україні.

Два роки назад я намагався достукатись до українців пояснюючи, що Лещенко і інші єврооптимісти відробляючи гранти і, можливо, переслідуючи добрі наміри на справді лобіюють перекладання тягар фінансування олігархічних політичних проектів на плечі простих громадян. Крута ідея! Правда ж!

Тепер вони ж дивуються, що гроші з бюджету, тобто наші з Вами, йдуть на оплату реклами, чим видавлюють з боротьби політсили, які ще не в парламенті. Що кажете? Не знали що так буде? Ну то вітаю, Ви або святі дурні або дуже прагматичні лицеміри!

Тепер по виборчій реформі. По-перше 214 мажоритарників навряд чи із симпатією віднесуться до скасування мажоритарки. Але то таке.

В мене питання до тих, хто вимагає нову виборчу систему. Я чую лише контр тези, які, з моєї точки зору не витримують критики:

1) ми не можемо проводити виборами за законами Януковича. — Тобто прокуратура може працюввти ха Законом Януковича, слідство може працювати за КПК Януковича і Портнова, а конкретно виборчий Закон злочинний. До речі за злочинним законодавством обирали в 2014 році Президента і Верховну Раду!

2) не дамо олігархам засіяти баблом округи! — відповідно до першої редакції Округи трохи видозмінюються але нікуди не діваються, тож...не треба нікого дурити

3) «посилиться внутрішньопартійна боротьба» — внутрішньополітична боротьба можлива в середині партій, а не політпроектів. Не підмінюйте поняття.

4) «нові політсили отримають шанс пройти в парламент» — без бабла, ніхто нікуди не пройде.

І на останок...Виборче законодавство можна змінити, але це вплине на знищення політичної корупції приблизно як місячне сяйво на засмагу мешканця Занзібару.

У той же час скасування мажоритарки саме зараз дійсно допоможе оновити політичну палітру країни, та чи будуть нові політичні лідери якісно кращі ось в чому питання.

Якщо ж дійсно хочете боротись, то боріться з політичною рекламою, хоча як тільки ви це почнете Вас перестануть запрошувати на телеканали, де Ви красуючись у світлі софітів зазвичай говорите правильні речі або дурниці, але з дуже серйозним обличчям