Квітень, 2020

5e8701a70d895.jpg

Невеличка, голуба планета, безцільно носилася навколо локального сонця в сузір'ї Тау Кита. Ти хочеш мені написати, що в цьому сузір'ї немає голубої планети? Навіть сперечатись з тобою не буду — ти ж працюєш в науково дослідному інституті. Ти за крок від Нобелівської. Що — не працюєш, бо карантин? Ну, в цьому випадку ти сам собі дохтур — що хотів, те маєш. Але, коли працюєш, то даєш результат за результатом — я все правильно розумію? Ти ж не ходиш в свій інститут протирати штани? Нє..?
Маленька, голуба планета, робила черговий виток. Голуба — тому, що там жили самі підараси? Нє, підарасів там, звичайно, не бракувало, але такого кольору вона була через своє повітря — чисте і прохолодне.

У прохолодному весняному лісі, на сухих осиках, рядочками висіли задубілі радянські чиновники. Від легенького пориву вітру, вони стукались один об одного, як бамбукові палички в стилізованому, під тау китайське, жалюзі. В момент дотику, чиновник відкривав очі, здавленим голосом говорив — йобтвоюмать і знову закривав очі. Тоді його візаві відкривав свої очі, казав — матьтвоюйоб і пробував мовою тулуба показати, що по ньому пройшов електричний струм. Їм там було весело в тому лісі..

Я в весеннем лесу, пил березовый сок
С ненаглядной певуньей в стогу ночевал...
***

На узліссі легенький вітерець перевертав землею розкидані марлеві пов'язки. На пеньку сидів Посполитий:
- Звідкіля ідеш?
- запитав він з недовірою в голосі.
- В лісі гуляв. А ти чого тут сидиш, та ще й без намордника?
- Не хочу. Хватить.
- Догадався, що він від вірусу, як волейбольна сітка від комарів?
- Просто заїпало. В Чилі поїду. Там зелень.. класно..
- Як тобі сказати.. На рекламних проспектах хіба що...
- А де класно?
- Тут.
- Там в лісі?
- На цій планеті.
- А там в лісі?
- Ну, за рік перетруться шнурки.. потім воно все перегниє, потім новими деревами заросте... Років через п'ятдесят буде саме так, як треба.
- Я стільки не проживу..
- Чекай, а ти що не безсмертний?
- Ні.
- А на пса ти тоді.. Оті всі вигони з виборами..?
- Я не любив шоколадного баригу.. В мене не було варіантів. Не було за кого.
- А просто масово не піти не вибори не здогадалися?
- Ну, то треба було якось всім домовитися... Дай закурити..

Полем, край лісу, наближалася зграя вовків. Посполитий підтягнув до себе кам'яну сокиру — потріскану каменюку, примотану собачим повідком до ручки від мітли. Ручка була прикрашена синьою тау китайською ізолентою..

5e8702666bd90.jpg