Листопад, 2019

На финские мины
Идут минские финны..

Надоїло про політику. Мабуть ще цей пост і всьо. Буду далі писати про девелопмент та необтесаних будівельників. Про основи цивілізованого бізнесу – я ж траблшутер, а не політолух, врешті-решт..

Пост – на випередження. Щоб дехто з моїх знайомих не зміг сказати – кто б мог подумать...

Що то таке росія я вже писав (лінк внизу). Щоб кремль тримав владу, їм нонстоп потрібен якийсь дыныэр. Починаючи з ivan the terrible. А може навіть ще раніше.

5dd55b80a45a9.jpg

Фінляндія. Зима 1939-40. Кремль вирішив зробити ФНР. Не було чим своїх лохмадєєв зайняти. Намалювали на карті — що треба захопити, підняли на ноги «лєнінградскій воєнний округ» і погнали лохів в атаку. Фіни не хахли – дружіть с расієй в їх плани не входило, тому зустріли лохів мінними полями та кулеметними гніздами лінії Маннергейма. Чому не входило? Хотіли жити так, як зараз живуть і це було принципово.
Як не кидалися комсомольці в атаку під пострілами в спину від рідних комісарів – фіни відступати на свої мінні поля не хотіли. Тупо відстрілювали советскіх, як наші чиновники диких свиней в загорожі. Настріляли, так між іншим, 500 000 чоловік.

Є одне але. Скільки б кремлівські пынькы, не роздували свої щоки, щоб бути схожими на бойових бурятів, скільки б не говорили, що нам похер на весь мир, санкцій вони боялися вже тоді. На той час пынькою в кримлі служив нєкій йосіп сталін. За його наказом,якийсь черговий ісаак блантер навіть «пісню» написав – здравствуй, Суоми красавица, мы идём тибя вызволять... Пісня — то добре, але ще потрібне ополчєніє із фінскіх шахтёров лєсорубов. З цим виникла проблема. Якогось пацана, з фінським прізвищем, нарили в лєнінградє-городє у пяті углов. Нарили і швиденько зробили з нього презедента ФыНыРы. Але ще ж потрібні були фінські посполиті. Ну ті, котрих треба визволять. Таких не було. Набрали з білорусів. А який білорус на фіна не схожий? Видали їм паспорти з фінськими іменами і відправили в Суомі. Саме тоді англійці, з властивим їм гумором, і підкинули: На финские мины идут минские финны..

Зима вносила корективи за корективами. Комсомольці мерли як мухи, вже й без кулеметів с любой стороны. Тре було подкріплєніє. Подкріплєніє швиденько присунули. Звідки? Ну звичайно ж з Житомира. Хто ж краще міг померти за родіну і за сталіна, ніж пацани з Житомира. Фіни цинічно поклали і їх.. А шо їм? Вони були праві – що таке російська імперія вони знали, а тому стріляли принципово.

Взагалі, кому цікаво більш детально – знайдіть фільм «Тайны финской войны». Особливо там цікавий один персонаж. Шпіц Янкель Срулєвіч. Радянський танкіст. Особливо – коли він про лижі розповідає. Там тааака вимова. Одеса поруч не стояла..

5dd55c11875a7.jpg

Отже санкцій пинька боїться. Тому йому й потрібний — в Сирії башар асад, в Фінляндії отто кууссінен, в Україні....
А далі власне для тих, що захочуть сказати: кто б мог подумать...
Затесалися до мене два френди. Один з Луцька – так топив зазе, так заливав зеленим кольором мій аккаунт, що прийшлось його видалити... Кидався чувак, що нігерійський зелений лев на нові ворота, все пробував щось на моїй сторінці зелене приліпити... Хоча, кому це цікаво...
Кароч. Пане ахрімовіч, уявіть собі ситуацію. Майдан. Будь-які заворушення. Офіційний (дякуючи тобі, долб#йoбу) презедент, звертається до пиньки з проханням ввести війська, для захисту волинських лісорубів. Перед цим, вони втіхаря меморандум про взаємодопомогу підпишуть. Знаєш що буде у Луцьку? Вгадав – Алєппо. Офіційне Алєппо. З хімічними бомбами. Ти думав: я тут собі на дивані повоюю, а якшошо, то буду котиків постити, ніби нічого й не сталося..? Ні фіга, чувак. Буде Сирія. Цілком офіційно, чувак. Така Сирія, чувак, що сирійці будуть казати: свят, свят, свят – добре, що нас так легко пронесло...І від сто мільярдів тобі перепаде, як Янкелю Срулєвічу, тому, що мав з лижами проблеми..

Тепер живи з цим.

Лінки в тему:
Когда мы вернёмся с войны..
Зелений Джокер..

5dd55ca93a414.jpg