Листопад, 2019

Мне столик с видом на мечту,
Эспрессо и фламбе с заката..
Нет, больше ничего не надо,
А впрочем...
На ладонь звезду
и блюз с горчинкой шоколада..

5dc73f3a562ed.jpg

Одна моя знайома з FB, після ранкового еспрессо та прогулянки з двома неаполітанськими мастифами, сідає за столик і втілює свою дівочу мрію – пише пости для янілохів. Пости про формати відносин між М і Ж. Зацікавити янілоха просто буквами зараз неможливо, тому баришня ілюструє свої пости, своїми ж фото з відкритим ротом.. Прокрутивши по декілька разів всі можливі сполучення та кількість літер М і Ж та озвучивши всі теми (з Темою включно) дєвушка растірялася:
– народ, вы как-то энергичнее реагируйте, а то у меня скоро все темы закончатся...

Хто такі янілохи? В принципі, приблизно – це щось схоже на синонім слова ідіоти. Але без образ, ярликів, кагарликів – просто в академічному значенні цього слова. Янілохи люблять фоткатися в/на фоні дорогих машин. В 2019 році вони навіть порахувалися – їх виявилося приблизно 73 відсотки з тих, хто виконує свій електоральний обов'язок.
..................................

Цукербег, з якоїсь холєри, взяв собі за моду заносити мені в стрічку, замарковану як рекламу, проплаченную кем-то в Ольгино чушь. Ні – ну якщо ти, наприклад, радянський шпійон ісаєв, то можливо чушь тобі і знадобиться (Штирлиц порол чушь, чушь взвизгивала и извивалась...), але нашо то припихати інтелігентним людям..?

Цього разу Ольгіно заплатило за чушь від якогось московського HR-Consult Агентства.

5dc73f7050bae.jpg

Отже – московські ейчар-консультанти припхали власникові однієї компанії з Рязані нєкій кейс. «Ґеніальну» ідею мотивації персоналу. Так, як компанія була з Рязані, то основним бонусом кейсу була червона «лада-каліна», що вже само по собі повна демотивація – гірше може бути, мабуть, хіба що «лада-пріора». Але пес би з ним – їм там на сєвєрє видніше. Там були ще призи – такі, як зазвичай у них буває: китайські пральні машинки, китайські ж телевізори, не менше китайські телефони – тобто весь урочистий набір для беззаперечного щастя янілоха.

Суть кейсу від модного агентства: персоналу, протягом року, видавались білети внутрішньої лотереї. За кожен вчинок, котрий виглядав як такий, що заслуговує заохочення.

В кінці року лотерею розіграли. Майже всі призи виграла дєвушка, від котрої якоїсь користі для компанії було десь на рівні — мінус нуль. Власник, розуміючи, що йому припхали новий берег Сахаліну, взрєвєл, як медмідь з лого партії необтесаних та давай відбирати у дєвушкі добро на користь тих, хто рік пахав, як білоруський трахтур. Але. Дєвушка швидко зорієнтувалась, що їй вигідніше, показала, один за одним, власникові десять факів підряд, звільнилася разом з виграним добром і, с громкім всплєском, зникла на просторах рязанщини.

Власник впав у важкий двотижневий запой, столичне HR-Consult Агентство записало собі в background внєдрєніе гєніальной бізнєс ідєї, бігом створили презенташку у паверпойнті і читають тренінги. А ось янілохи... Янілохи, що в надії на «ладу каліну» відпахали, як Хуан Сомбреро на кокаїновій плантації, цілий рік на компанію — затаїли в собі зло. Тепер ще три роки будуть втіхаря, де тільки можливо, псувати все, що можливо. Шоб знал казьол...

Ось такий колгоспний тімбілдінг..

5dc73fa68aafb.jpg

Важливо!
Ні один HR не розуміє суті бізнесу, який він обслуговує. Ще раз: ні один HR не розуміє суті бізнесу, який він обслуговує.
Якщо у вашій компанії хоч раз прозвучала фраза: топ-менеджеры во главе с HR-Директором, начали масштабный проект..." про прибуток можете забути. Якщо вам пропонують: "внедрение управление по целям", "систему сбалансированных показателей", "разработку системы нематериальной мотивации"... і, якщо ви не Штірліц – відкривайте сейф, виймайте з нього Remington 870 і.. Ви правильно подумали — прикладом по горбу..
Інший варіант – берете все той же Remington і запрошуєте на полювання всіх тих, від кого чуєте такі пропозиції. Teambuilding буде – зашкварний, а азарт вискочить за шкалу можливого.
Їх не шкода – "янілох-експрес" прийшов зкомуніздити ваші гроші...

5dc73fc6d2455.jpg

Тобі HR-«консультанты" плетуть — "Мы вступаем в эпоху низкой маржи, и первое, что мы должны сделать – это смириться с этим..."? Ти змирився з цим? А ти не лох часом? А може все таки прикладом по горбу..?
Рівень рентабельності – це не даність. Це не фіксована величина. Це об'єкт управління. Це предмет і проблема керівника, але ні разу не HR-«консультанта".
НЕ топ-менеджеры во главе с HR-Директором, а HR, як обслуговуючий персонал топ-менеджменту. Керувати повинен той, хто відповідає за результат, а не янелох, який напоприводив ідіотів і чеше тобі про епоху низької маржі.

Не знаєш як з цим справитись? Пиши в приват – я знаю.
..................................

Валодя, какая нахрен Tesla? Топишь за совок – снимай видосики в "приоре", ты ж не лох, внатуре...

5dc73fe4b9e5b.jpg

И блюз с горчинкой шоколада..