Хелоу, еврі баді! Сьогоднішню свою писанину я почну з того, що нагадаю про війну. Про те, що в нас війна з Росією, і війна ця не окопна, як комусь здається, а війна гібридна. І що військовий її прояв — це лише, мабуть, десять відсотків від всього процесу цієї війни. Бо основна баталія точиться на економічному та дипломатичному фронтах. Отака, любі друзі, преамбула.

А фабула буде такою. Майдан. Поняття для українця неоднозначне. Частково вже звичне, і майже буденне. Для деяких наших громадян це сенс життя, вони вже без нього не можуть. Але що таке насправді Майдан? Майдан — це революція. Це революційні зміни. І коли це всеукраїнський Майдан, то це кардинальні зміни політичного ладу, вектору. А революція — це не розвиток країни. Це хаос, це деструктив, це економічний занепад, це спад якості життя в країні, це колосальна злочинність через активізацію асоціальних елементів. Я, як поміркована людина, не люблю Майдан, не люблю революцію.

Але я закликаю вас вийти на Майдан. Закликаю вийти і от чому.

Це дуже добре, що ви, мої дорогі співвітчизники, так відреагували на підпис Кучми в листі, де були означені пункти зі «славнозвісної» формули Штайнмайєра. Але вас, і мене звісно, розвели. Розвели, як самі хотіли ті, хто грає з вами в наперстки. Бо поки ви всі реагували на явне, зелений підхуйльониш зі своєю зекомандою воздали вам потаємне, оте, заради чого отой гамір і здіймався. Вас і мене, дорогі мої співвітчизники, налюбили, увігнавши енергетичну голку в тіло нашої України. Я маю на увазі те, що уряд погодився купувати електроенергію в Росії та Білорусі, звівши нанівець всі намагання минулої влади здобути енергетичну незалежність для України. А енергетична незалежність — це можливість увійти в загальну енергетичну мережу Європи. А тепер ця можливість перетворилася в велику феросплавну дупу Коломойського поки що… А далі буде наступне: Росія та Білорусь продаватимуть нам електроенергію дешево, навіть збитково для себе, лише з тією метою, аби українські споживачі відмовлялись від послуг наших українських ТЕЦ, ГЕС, АЕС. А це призведе до чого? Правильно, мої хороші, до скорочення виробництва та до банкрутства. А що далі? А далі ще цікавіше! Далі закриються ТЕЦ, бо не матимуть ринку збуту. Далі закриються шахти, які постачали вугілля на ТЕЦ, бо не матимуть теж ринку збуту. Далі зупиняться ГЕС та АЕС через те саме. А ще далі Росія через підставні компанії скупить за безцінь всі ці підприємства і… і поріже на брухт. На брухт, бо їм не потрібні конкуренти, їм не потрібна енергетично незалежна Україна! Вони так робили завжди! І увесь цей процес буде супроводжуватись тисячами безробітних!

А далі ще «веселіше»! Здобувши монополію на енергетичному ринку України, Росія почне шантажувати нас, вимагаючи і особливого статусу не тільки для Донбасу, але і для Харківської, Одеської, Миколаївської та інших областей України. На вимогу Росії ми визнаємо юридично Крим російською територією та пустимо туди воду та електрику. Шантажуючи нас, їм вже не потрібно буде застосовувати військову агресію, все буде, як то кажуть, «добровольно і с пєснєй». Локальні повстання українців зачищатимуться російськими миротворцями, а українська армія існуватиме тільки на папері. Не вірите? А подивіться на Україну 10, 20 років потому. Хіба в нас не таке було? Таке саме, лише ми сиділи на газовій голці.

Тому, дорогі мої співвітчизники, я закликаю вас вийти на Майдан. Вийти на Майдан для того, аби попросити чинного президента і його уряд піти. Піти по хорошому, поки що. Бо нас відволікатимуть якимись резонансними діями: як то арешт Порошенка, тощо, а самі протягуватимуть таємно рішення, щоби Росія скоріше нас задушила. Адже виграти в наперточника можна лише тоді, коли не ставати з ним до гри.

Я закликаю вас, не дати знову окупувати Україну! Вставайте, бо час, доки ми живемо в українській самостійній державі, спливає. І спливає він катастрофічно швидко.

Слава Україні!