З одного боку — Ердоган може мати деякий рейтинг аби бути ще легітимним президентом Туреччини, з іншого, — Ердоган настільки загрався із російськими спецслужбами котрі влаштували в Анкарі десятки терактів що має уже давно сидіти поруч із Мілошевичем покійним в Гаазі. Так, Меркель та Макрону вигідно утримувати тоталітарну Туреччину аби залякувати своїх виборців диктатурою та корупцією, — та немає жодних сумнівів що лишень повне звільнення зокерма Курдистану від військ фашистської Туреччини має стати поворотним моментом у житті НАТО: це самоочищення коли організм прагне нової крові та видаляє ракові пухлини із свого тіла та мозку. І саме раковою пухлиною є Туреччина. Так, турки насмілилися дезавоювати деспотичний Іслам та стати конституційною республікою — та немає жодних сумнівів що Ердоган котрий покладається на роботу фашистських іранських спецслужб має бути відсторонений від посади та постати перед судом за геноцид проти свого народу. Так, можна віддати половину Туреччини Путіну аби той за допомогою своїх політтехнологів зберіг тобі владу та неможливо втекти від істини: Ердоган що проводить геноцид курдів котрі є єдиною арабською демократією це просто злочинець що повстав проти демократії та прав людини.

Зараз Ердоган буде говорити туркам що не варто розгойдувати човна, що зараз у світі — криза та війна. Та війна йде у кожній сім'її турків бо немає ніякої згоди щодо свободи, — Туреччина у вогні пекла бо стала тюрмою для вільних людей. І лишень самі турки можуть стати для себе перемогою котра здатна перекреслити всі ті роки гниття та застою що запропонував туркам Ердоган: вся земля вкрадена, вся свобода фальшива, вся Конституція брехлива. Немає нічого за що варто було би боротися. Шановні турки, що Ви захищаєте? Свої власні кайдани? Слід повстати проти маріонетки КГБ Ердогана та розпочати реформування своєї країни. Ви можете стати ще вільною нацією що буде сповідувати закони прав людини та свободи та капіталізму. Ви ще можете спастися від повного самознищеннян якщо станете виходити на вулиці аби вигнати тирана Ердогана до тюрми, — Ви ще можете стати нацією що може давати позитивний результат задля годування бідних та допомоги хворим як це робить весь вільний та цивілізований світ. Якщо Ви хочете аби Вам допомогли треба зробити із собою надзусилля та почати допомагати іншим — і Ви ще можете стати вільними громадянами аби показати приклад всім мусульманам що не можна ставити міфологеми вище ніж закон та правила разом із традиціями. Тож Ви зараз маєте шанс стати початком нової боротьби людини за свою свободу а можете просто прозівати свою нагоду звільнитися від тираінї та репресій. Коли в країні ідуть політичні репресії то Ви маєете як єдине ціле збагнути що цей дзвін дзвенить по Вас та розпочати діяти аби перемогти ворога своєї країни Ердогана що став вбивати вільних курдів аби знешкодити джерело свободи та прав людини і це Ваш обов'язок перемогти владу що стала ліквідовувати Вас, бо свобода це і є Ви самі.

Туреччина має дуже багато ресурсів — це великий завод котрий вирболяє всі товари та може поставляти світу високоякісну продукцію аби стати багатою та заможною. Та без свободи не буде у Вас нічого: свобода це можливість скористатися шансом своєї країни та стати щасливою людиною, і коли Вам говорять що треба вірити в якогось Боа котрого не існує аби стати рабом пастира що руйнує Вашу щиру релігію аби Ви стали лишень твариною що не хоче ніочго робити бо її хтось тримає на руках, — знайте: Ви самі є джерелом свого дихання і Ви самі кожної секунди свого життя відповідаєте за свої дії. Тож не слід відпихати власну відповідальність за життя своїх дітей на якогось «Бога», — ніякого Бога не існує, існує лишень Ваша хвора психіка котра змушує Вас ставати іграшками Ваших олігархів котрі керуються із Лондона аби Ви стали просто грішниками котрі не знають законів цього світу і не хочуть ніочому вчитися та ні про що піклуватися. Тож світ вслід за Вами іде до нового життя та може ставати іншим завдячуючи Вашим конкретним діям що можуть зберегти фундамент свободи та демократії котрі протистоять нав'язуванню чужих поглядів та нав'язуваннярізних релігійних міфологем що стали просто оксюмороном на устах всіх живих істот всесвіту що мають свій інтелект та свою душу аби бачити правду. Тож повстаньте проти своєї духовної та світської влади аби жити реальним життям а не життям стада баранів котре не знає що робити бо воно само хоче померти та забрати на той світ всіх інших живих істот, — Ви маєте хотіти жити та творити добро заради того аби стати вільною людиною що несе відповідальність за те що вона робить і що вона може зробити для всього живого що потребує нашої допомоги. Все інше — просто самообман бо немає ніяких богів, є лишень фактаж, і цей фактаж говорить про те що ми маємо спасти світ аби спасти себе.