Остання гастроль останнього диктатора Європи, цього разу Лука догрався.

Влада Японії забороняє білоруським авіалайнерам здійснювати польоти над їх країною та рекомендує національним авіакомпаніям уникати повітряного простору Білорусі.

Рішення обумовлене інцидентом із вимушеною посадкою в аеропорту Мінська літака Ryanair, який летів за маршрутом Афіни-Вільнюс, що стався 23 травня.

Нагадаю, що Японія — четверта економіка світу за валовим ВВП і головний союзник США у Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Політичні кроки на кшталт цього мають бути узгоджені проміж союзниками, тому далі можуть з'явитися нові санкції проти Лукашенка, вже з боку США.

60c5162a3e01a.jpeg

І хоч нові санкції продовжують штовхати Лукашенка в обійми Кремля, це теж добре. Підтримуй, російський Ванька, ще одного вусатого нахлібника за рахунок своїх бюджетників, пенсіонерів, а головне — за рахунок своїх стратегічних проектів та своєї армії — тоді українській армії буде трохи легше.

Слави білоруський диктатор, безперечно, добився — про нього заговорили навіть у Японії. От тільки білоруській економіці від цього не легше.

На все добре, голова колгоспу. Твій колгосп зачиняється на карантин.