Знати, що просто зараз починається велика війна, завжди трохи моторошно. Ще невідомо, як і коли вона закінчиться, але вже є відчуття, що у будь-якому разі справи у державі можуть піти гірше.

6093dee4e1e5a.png

Так і тепер, коли війну почали політичні важковаговики — Єрмак та Аваков. Було багато ознак того, що цього разу за Арсена Борисовича взялись всерйоз, знов з'явилося багато публікацій про те, що українське суспільство його не підтримує і не бажає бачити керівником МВС. Але першим помітним дзвіночком, що від свавільного та дуже токсичного міністра МВС будуть позбавлятися, став Антоненко. Бо Ріфмастера, у повністю сфабрикованій справі якого «потужний міністр» так замазався, контрольований Єрмаком суд кінець кінцем відпустив під домашній арешт.

Теперішній поспіх із вичавлюванням Авакова із повністю контрольованого Зеленським Кабміну Шмигаля може пояснюватися двома речами, хорошою та поганою. Хороша у тому, що нарешті ми дочекалися візиту Блінкена і він в першу чергу зустрівся із Порошенком, що вже примушує Єрмака нервувати.

6093e3ef55bb2.jpg

А погана у тому, що зараз ці два запеклих ворога України — Андрій Єрмак та голова адміністрації Путіна Дмитро Козак знов готують зустріч Зеленського з Путіним. Про це вже деякий час повідомляють як українські, так і більш-менш надійні джерела в Кремлі.

Зрозуміло, що ніякі сюрпризи від давно скомпрометованого спільними злочинами на кшталт справи Шеремета, але відомого своєю запальністю міністра зараз Єрмаку не потрібні. До того ж можна трохи поліпшити рейтинг Зеленського, скинувши токсичний антирейтинг Авакова з поточного Кабміну.

6093e4670f715.jpg

Але є і проблеми. В першу чергу, Єрмак не менш токсичний для Зеленського, ніж Аваков. Було вже багато скандалів, пов'язаних із корупцією та зухвалою поведінкою Андрія Борисовича. З найсвіжіших — за даними депутата зі Слуги Народу Гео Лероса, Андрій Єрмак за посередництва свого брата — Дениса продає державні посади. Лерос надіслав відповідні плівки з відеозаписами того, як Денис Єрмак веде розмови, пов'язані з призначеннями на різні посади разом зі своїм зверненням до НАБУ.

Також, за багатьма джерелами з оточення Зеленського, саме Андрій Борисович зірвав та потім злив російському ФСБ деталі операції СБУ по «Вагнерівцям», яка тепер відома як «вагнергейт». Надійні джерела кажуть, що по-іншому і не могло бути, бо зрив таких операцій — це одне з його завдань у ОП Зеленського. Батько Єрмака був штатним співробітником КГБ, а сам Андрій Борисович Єрмак — агент ФСБ під псевдонімом «Козир».

6093e692100ab.jpg

Тому Арсену Борисовичу, який, як кажуть чутки, за довгі роки у своєму кріслі назбирав грубі теки з компроматом на кожного з українських політиків, теж є чим відповісти. І як показують ЗМІ, він вже завдає ударів у відповідь. Шабунін дуже вчасно активізувався і робить заяви щодо Єрмака, Татарова та Венедиктової . Також днями були оприлюднені розслідування Крістофера Міллера у BuzzFeed , записи з яких походять з українських джерел. Бутусов витягнув з політичного небуття радника Зеленського з питань США в 2019-2020 роках Ігора Новікова:

«Головні помилки — підтримка Єрмаком відносин з Джуліані проти Байдена, приховування контактів з Парнасом і заява щодо записів Деркача

І нарешті, найпотужніша заява, процитована багатьма ЗМІ, яка показує, що Аваков буде битися на повну силу:

«Єрмаку, щоб довести, що він патріот України, потрібно піти».

6093e72a97615.jpg

На жаль, ходить багато чуток про те, що цілі Єрмака значно більші, ніж просто повалення небажаного міністра. Зеленський просто хоче мати повністю контрольований Кабмін. А от російські керівники Єрмака також мають за мету подальше послаблення силових відомств в Україні та призначення на посаду керівника МВС більш слабкої фігури, можливо навіть із кримінального середовища, на кшталт Віктора Ремського.

Це може підштовхнути МВС до ще більш масштабної корупції, безвідповідальності та негативного відбору кадрів, ніж тепер (хоч здається, що навіть зараз далі вже нікуди). Також метою Козака є підтримка на найвищому рівні для більш швидкої інфільтрації проросійських кадрів у регіональні відділки МВС з метою їх майбутньої колаборації або повного переходу на бік держави-агресора.

Тому треба буде вимагати більш сильної та проукраїнської кандидатури, може когось на кшталт Муженка або навіть Турчинова (про якого зараз ходять чутки, що він повертається у велику політику) на посаду міністра або навіть повалення Єрмака з тим, що Аваков буде наступним (його становище у будь-якому разі досить хитке).

6093e74c21867.png

У разі досить-таки сумнівного вибору щодо того, щоб почати з Єрмака, головним засобом для патріотичної спільноти є робота із симпатиками Зеленського щодо роз'яснення того, що відбувається, і якомога сильнішого штовхання рейтингу Зеленського униз — це його найбільш вразливе місце. Це дасть Коломойському (який, до речі вже колись бачив Авакова прем'єр-міністром) змогу побачити, хто є більш шкідливим для рейтингу його кишенькового президента і зробити вибір. Взагалі ця роз'яснювальна робота і так йде, треба тільки додати до неї план Єрмака-Козака. Або не додавати і спостерігати, як давнього ворога України приберуть російськими руками — теж непогано.

А от відступати цього разу Авакову вже нікуди, бо у разі його повалення він ризикує не просто піти на пенсію, а сісти до в'язниці. Наразі тільки його перебування у кріслі міністра блокує неупереджене розслідування справи Шеремета, «справи рюкзаків», справ по банку Базис та багатьох інших. І хоч його вороги цього разу надто сильні — за Єрмаком стоять Козак та Путін з усіма їх ресурсами в Україні, у розпорядженні Арсена Борисовича теж є своя армія з 300 тисяч співробітників МВС. Також у нього досі є Нацкорпус.

6093e78fa2720.jpg

Битва, здається, буде запекла, і метою Авакова буде якщо не перемогти, то нанести Єрмаку репутаційні травми, несумісні з подальшим політичним життям. У такому разі в ОП будуть дуже зайняті, їм буде ніколи відволікатись на кримінальні справи щодо якогось екс-міністра.

У будь-якому разі когось зі старих ворогів українського суспільства буде повалено, і це дуже гарні новини.

Фото, інформація та посилання: censor.net, unian.ua, nv.ua, columnist.com.ua, liga.ney, sprotyv.org.

Бережіть себе та своїх рідних, носіть маску, не голосуйте за популістів.

Поборемо!