Ще одна весна прийшла — саджати знов не почали, епоха бідності знов не закінчилась, чемпіони по ковіду переїхали до Турції і ховаються від пандемії та російської агресії вже там. Пане Єрдогане, покажіть, що ви друг України, зробіть їм там якийсь олл-інклюзів, щоб вони залишились на морі ще на тиждень. Що довше вони у вас там, то менше ідіотізму у нас тут.

Попри це, не можна сказати, що навесні нічого не відбувається взагалі, така-сяка стабільність в нас є. Відтоді, як гівно розтануло, і асфальт Великого Крадівництва пішов разом зі снігом, Педерація стабільно брязкає іржавою зброєю на нашому кордоні. Ну й відповідно стабільно бахкають, відкриваючись, російські консерви — її інформаційна підтримка. Не всі ж вони до Турції поїхали, багато залишилось.

Топ-теми цієї весни:

- «Антинародний уряд не закупає російську вакцину Спутнік, народ так хоче від неї здохнути, а йому не дають».

- «В жодному разі не вакцинуйтеся індійською або китайською вакциною, ось медики масово відмовляються, а вони ж за великі гроші дипломи купляли».

- «Поверніть Бабуюлю в прем'єри, нехай вона знов домовиться за газ з Путіним, бо у нього закінчуються гроші в нас стріляти».

Ну і найтоповіша тема, можно сказати топ-топ, як завжди: українська мова.

Ну ніяк Путіну не вдається винищити українців, живучі як таргани. І Інтером пробував, і каналом Г+Г, і газом їх, і Градом — а вони все тут, щось патякають на своїй клятій «мові» і все не погоджуються стати педеральним округом великої Педерації. Ясно як день, що треба вигадувати щось нове. І ось вам цікавий винахід цієї весни: «українська російська мова».

Цю безглузду конструкцію важко пояснити, але я таки спробую: це як правдива брехня. Саме так, начебто українська, а насправді російська. Начебто правда, а воно брехня. Трохи оббризкали російську цукерку ароматизатором, щоб не смерділо, відкриваєш її — а там лайно.

Весь сенс чергової химери у тому, щоб якомога далі відтягнути повний перехід України на українську. Бо «російськомовних» у Криму, Донбасі, Придністров'ї, Абхазії, Литві, Латвії, Естонії треба захищати, а українсько- , молдавсько- , грузинсько- , литовсько- , латвійсько- , естонськомовних — ні.

Коли народ є монолітним і як один розмовляє своєю мовою — хай навіть для зовнішнього використання, коли він у кожній анкеті, кожному документі, кожному опитуванні пише — «українка, україномовна» — то все, крапка. Нікуди вбити клин між одними та іншими, нема що використати, щоб вкотре відволікти увагу — не тільки Путіну, а і жодній ОПЗЖ, жодній новій партії регіонів, жодному олігарху.

А коли народ не відволікати, він починає дивитися навкруги і ставити питання — міністру охорони здоров'я, міністру економіки, міністру оборони і може — страшно про це подумати — навіть найвеличнішому президенту. Українською, звісно ж, мовою питання ставити — а хто ж буде на них відповідати, її ніхто в Кабміні не розуміє.

Так, у нас ще багато найкращих людей, військових, волонтерів, журналістів, бізнесменів, письменників переважно розмовляють російською, набагато краще і більше пишуть російською, ніж українською, бо їх так навчили, бо вони так звикли. Нехай поки буде так, бо це — найменше зло, бо вони разом з цим приносять суспільству набагато більше користі.

Головне — це чітко усвідомлювати, що російська — тимчасова. І наші найкращі люди знають, і всі ми повинні усвідомлювати, що вони рано чи пізно перейдуть на українську. Звісно, ті з них, хто не хоче, щоб Путін прийшов їх «захищати». Тоді ми й побачимо, хто з них справді на нашому боці. Російськомовна щелепа — це не вирок, це складно, довго, але успішно лікується.

Пам'ятайте, російська мова — це ворог. Це не мова ворога, не плутайте — це сам ворог. Коли ви (з) ним спілкуєтесь, він змінює ваші думки, підточує вашу волю, вирішує, з ким ви будете спілкуватись далі і кінець кінцем змушує вас голосувати за Горлума-Бородька. Це як кільце Всевладдя — кожний раз, як ви ним користуєтесь, воно начебто дає вам силу, але чимбільш ви його застосовуєте, тим швидше перетворюєтесь на орка.

Знайте, що кожне ваше слово, сказане чи написане російською, призиває диявола на нашу землю. Диявол вже збирає сили на нашому кордоні, чекаючи, поки закляття буде сказано до кінця.

А щодо Арсена «Мусор-не-людина» Барісича або якоїсь там, прости Господи, Мєндєль, то «Виходьте всі негайно під адміністрацію президента, проти мене карну справу завели, я хочу вами прикрити свою дупу» — це була правда, бо її видно, це просто крик душі, а от «українська російська» і усі крємлєботи, які зараз через неї дружно атакують ОПу і Арсенбарісича — це відверта брехня. Крємлєботи вашій «українській російській» аплодують стоячи.

Ще раз — активісту, волонтеру російською розмовляти можна, бо він розуміє, що то все тимчасово. Міністру або прес-секретарю базікати російською або, боронь Боже, розповсюджувати російські наративи про «українську російську» не можна, бо він геть нічого не розуміє, вважає, що він цар і бог і берегів не бачить.

А якщо якийсь, бєбєбє, міністр, або зелена, бєбєбє, прес-секретарка не може, бєбєбє, нормально вивчити українську, якщо вас від корчить від необхідності її використовувати, то ласкаво, бєбєбє, просимо вас на вашу вілу в Італію, у нас досі, бєбєбє, безвіз. До речі, панове поліціянти, як вам бути «мусорами-не-людьми»? Він же ж вас так само безжально кине, як тоді кидав на вас активістів — бачите як швидко зараз перевзувається під росіян?

А нам, тим часом, своє робити. Бережіть себе, не вірте росіянам, спілкуйтеся українською — все буде Україна.

Поборемо!