В Українському товаристві економічних свобод народилася ідея – увічнити пам'ять видатного антикомуніста Рональда Рейгана та встановити в Києві йому пам'ятник. Ми зареєстрували відповідну петицію на сайті Київради.

Пропонуємо доєднатися до громад Варшави, Будапешту, Вроцлава, Тбілісі та інших міст, які вже встановили пам'ятники Рейгану. Ідею також підтримали представники «Проекту спадщини Рональда Рейгана», які прагнуть увіковічення пам'яті американського політика.

1985fb44f5-rrukr.png

У минулому році в Києві обговорювався варіант присвоєння імені Рейгана Московському мосту, але пріоритет був наданий іншій назві.

Вважаємо, що пам'ятник має бути встановлений на перехресті вулиць Липської та Інститутської, на місці поваленого під час Революції Гідності пам'ятника першому секретарю ЦК КПУ Дмитру Мануїльському, партійний псевдонім якого – Іван Безробітний.

Пам'ятник Рейгану стане символічним нагадуванням про пріоритет таких понять, як свобода, гідність, думка про власний народ над особистими цілями та бажаннями.

Всі видатки з встановлення пам'ятника Рейгану будуть профінансовані коштом небайдужих громадян України та США. Але першим кроком має стати підтримка відповідної петиції на сайті Київської міської ради.

Рональд Рейган (1911-2004) – видатний світовий політик, антикомуніст, актор. З 1981-го по 1989 рік був 40-м президентом США.

Рейган до кінця своїх днів був переконаним захисником незалежності України та інших країн, які постраждали від комуністичної системи. У своєму посланні, присвяченому утворенню Української громадської групи зі сприяння здійсненню Гельсінкських угод, Рейган підкреслював важливість боротьби українців за свої права, свободу та незалежність: «Людський дух не може бути придушеним, а прагнення до свободи людини не може бути переможеним... Ми знову підтверджуємо нашу рішучість не забувати доблесної боротьби народу України за свої невід'ємні права, і ми обіцяємо зробити все можливе, щоб поліпшити долю тих українців, які зазнавали переслідувань з боку радянської влади за спробу відстоювати свої права».

У іншому посланні, присвяченому Голодомору в Україні, Рейган прямо звинувачував керівництво Радянського Союзу у тому, що хоча воно в повній мірі було обізнано про голод в Україні і мало повний контроль над продовольством, тим не менш, не вжило заходів, аби уникнути голоду, оскільки це було частиною політики, спрямованої на позбавлення українського народу політичних, культурних та інших прав людини.

Окрім величезного вкладу в повалення комуністичного режиму Рейган найбільш відомий своєю ідеологією свободи підприємництва, адекватності державних витрат і жорсткого контролю за ними з боку суспільства, стимулювання створення нових робочих місць та інвестиційної діяльності. Політика Рейгана передбачала, що економічне зростання почнеться, коли податкові ставки знизяться достатньо для того, щоб стимулювати інвестиції, що в подальшому призведе до прискорення економічного зростання, більшої зайнятості і підвищення заробітної плати.

Просимо вашої підтримки підписами, лайками та шерами!
https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=329...

P.S.: Півдня не пройшло з часу публікації петиції, а російські ЗМІ уже почали нервозити з приводу ідеї встановлення пам'ятника. Вірною дорогою йдемо! За декілька годин новина про можливе встановлення пам'ятника отримала 171 дуже лютих коментарів на сайті lenta.ru :)