Мураєв обіцяє не продавати Медведчуку телеканал «Наш». Мураєв говорить, що причина в давньому конфлікті, коли Медведчук з Рабіновичем фактично рейданули у нього партію «За життя». Але всі ми дорослі люди і розуміємо, що в політиці немає вічних друзів і вічних ворогів, а є лише інтереси.

Інтерес Мураєва не продавати і не ділити свій телеканал з Медведчуком не пов'язаний з якимись там політичними чи ідеологічними розбіжностями. Причини набагато прагматичніші. Не секрет, що Мураєв розмірковує над тим, щоб взяти участь у виборах мера Харкова. Відкрита підтримка Медведчука зіграла б проти нього.

По-перше, зважаючи на електоральні симпатії харків'ян, Мураєву вигідніше бути «помірковано проросійським», ніж опинитися в одному таборі з кумом Путіна.

По-друге, якщо Мураєв дійсно розраховує всерйоз поборотися за крісло мера Харкова, перед виборами собі дорожче заводити таких ворогів, як Зеленський і Аваков. Мураєву не потрібна їхня лояльність, але в союзі з Медведчуком він не зможе сподіватись навіть на нейтральне ставлення влади.