У Верховній Раді немає неформальної коаліції «Слуги народу» і «Європейської солідарності», про яку заговорили після голосування за ринок землі і «антиколомойський» законопроект.

Говорити про союз між «СН» і «ЄС» недоречно хоча б тому, що у них мало спільних голосувань, а поза парламентом немає очевидних ознак їхньої співпраці.

Ринок землі – виборча обіцянка «ЄС», тому партія Порошенка голосувала за ринок синхронно зі «слугами народу». Проти «антиколомойського» законопроекту «ЄС» також не могла голосувати, бо «Приватбанк» був націоналізований за президентства Порошенка і таке голосування було б нелогічним. До того ж «ЄС» позиціонує себе як найбільш проєвропейська партія, а тому вона не могла голосувати проти вимоги МВФ. У даному випадку можна говорити про однакові позиції, а не про якісь домовленості між «ЄС» і «СН» чи Зеленським. Крім того, поза парламентом немає очевидних ознак такої співпраці. Як мінімум, ДБР продовжує розслідувати справи проти Порошенка.

Цікаво, що, наприклад, «ОПЗЖ» куди частіше під час важливих голосувань підтримує «слуг народу». Достатньо згадати голосування за зміни до регламенту роботи ВРУ, за відставку генпрокурора Руслана Рябошапки, за зменшення складу парламенту до 300 народних депутатів. Кожне з цих голосувань було результативним завдяки «ОПЗЖ». Але чомусь розмов про коаліцію «СН»-«ЄС" значно більше, ніж розмов про коаліцію "ОПЗЖ"-«СН".

Розмови про неформальну коаліцію "СН" і "ЄС" — технологія "ОПЗЖ", щоби перехопити у Зеленського і "СН" частину електорату, який проживає на півдні і сході країни.

Чому технологія "ОПЗЖ"? По-перше, тому що тему нібито коаліції "СН"-«ЄС" найактивніше розкручують ЗМІ, афілійовані з одним із лідерів "ОПЗЖ" Медведчуком. По-друге, "ЄС" і "СН" — політичні антагоністи, будь-які натяки на їхню співпрацю негативно відображаються на електоральних симпатіях обох партій. Частина електорату "СН" негативно сприймає праву риторику "ЄС", а тому розмови про домовленості між партіями Порошенка і Зеленського – це доволі простий спосіб переманити на свою сторону прихильників "СН", у яких немає негативного ставлення до "ОПЗЖ".