Барикадники в Нових Санжарах і їхні однодумці в інших областях мало нагадують адекватних людей. При чому, знаєте, вони чимось схожі на піддослідних кроликів, яких довели до істерики і тепер насміхаються над ними.

Піддослідними кроликами їх зробила влада, яка піарилася на евакуації українців, але не прорахувала подібної реакції всередині країни. Влада провалила інформаційну кампанію по висвітленню повернення українців з Китаю. Акцент робився на тому, що «ми рятуємо своїх», замість того, щоби роз'яснити, що ніякої небезпеки не існує.

Піддослідними кроликами їх зробили окремі політики. Такі як Олександр Дубінський, який добився від МОЗу, щоби евакуйованих людей не розміщували в Обухові, про що він радо розповів виборцям свого округу. Такі як Вадим Рабінович, який називав українців з Ухані «ядерними відходами». Такі як Олег Синютка, який заявив, що влада мстить Львівщині, яка не голосувала за Зеленського.

Піддослідними кроликами вони самі себе зробили, відключивши критичне мислення і дозволивши емоціям піднятися над розумом.

Не виключено також, що в усій цій історії є елементи провокації. Одному «тимчасовому» міністру, який очолює МВС, вочевидь, закортіло в черговий раз довести президенту свою незамінність. Для цього потрібно було продемонструвати, що така важлива для Зеленського операція, як евакуація українців із зони враження коронавірусом, немає шансів пройти успішно без його участі. І що у такому випадку робиться? Правильно! Створюється проблема, яка береться під контроль і вирішується. Проблема у даному випадку – спонтанні протести, вирішення проблеми – тріумфальне повернення українців і поселення їх в медзаклад.

Як би там не було і чим би не закінчилася історія з евакуацією українців, ніколи не забувайте думати перед тим, як протестувати! Не завжди протест є ознакою громадянського суспільства. Іноді він виносить на поверхню пороки суспільства, про існування яких багато хто навіть не здогадувався.

Сьогодні і вчора коронавірус переміг здоровий глузд. Але це не означає, що здоровий глузд не може перемогти коронавірус.