«Слуга народу» планує на місцевих виборах, які пройдуть восени 2020 року, перезавантажити владу на місцях. Є, як мінімум, три причини, чому партія Зеленського не отримає на місцевих виборах очікуваного результату.

Перша. У великих містах дуже сильні позиції в так званих місцевих еліт. Не домовившись з ними, «Слузі народу» буде вкрай важко виграти мерські вибори. А домовившись, максимум, що вдасться пропрезидентській партії – змінити мера, але не перезавантажити місцеву еліту.

Друга. На місцевих виборах, особливо в невеликих населених пунктах, набагато гірше працюють політтехнології.. На місцевих виборах явка доволі низька, на вибори йдуть здебільшого лише ті, хто голосує раціонально, а не ірраціонально. На місцях обіцянки про «світле майбутнє» працюють погано, виборці обирають здебільшого тих кандидатів, які вже щось зробили і які вміють вирішувати проблеми місцевих громад. Чи зможе «Слуга народу» зібрати в партію таких людей, якщо буде, як і на парламентських виборах, відмовлятися від «перевірених кадрів»? Є великі сумніви. А без людей з досвідом здобути більшість в місцевих органах влади буде нереально.

І третя. На місцевих виборах кращі результати завжди показують ті партії, які мають розгалужену по всій Україні мережу партійних осередків. Такі осередки будуються роками і навіть десятиліттями. Навряд чи «Слуга народу» змогла за короткий період свого існування вибудувати таку мережу. Зрештою, тут навіть здогадуватися не треба — у «СН» визнають, що в них є багато проблем з партбудівництвом на місцях.